Vedení Prahy 5 nechá kompletně opravit Chaplinovo náměstí

Vložil
ČTK
28.03.2015 13:35
Praha

Praha - Vedení Prahy 5 nechá kompletně opravit Chaplinovo náměstí na Barrandově. Práce na obnově parku i cest by měly vyjít celkem na 18,6 milionů korun. Radní městské části již rozhodli, že podají žádost o dotaci z evropských fondů. Pokud peníze z EU Praha 5 dostane, mohlo by se s prací začít ještě letos.
    "Hlavním cílem projektu je zlepšit životní prostředí našich obyvatel vytvořením moderní zóny pro relaxaci a rekreaci," uvedl starosta Prahy 5 Radek Klíma (TOP 09).
    Opravit se mají cesty, zpevněné plochy i místa pro parkování. Nově by měla být vysazena zeleň, vzniknou nové odpočinkové plochy a vyměněny budou i lavičky nebo odpadkové koše. "Například vyvýšené záhony budou opticky navazovat na cesty k jednotlivým vchodům, což napomůže lepší uspořádanosti zóny," popsal starosta. Kvůli lepší přehlednosti budou odstraněny zdejší 30 centimetrů vysoké železné zábrany.
    Rekonstrukce by měla vyjít na zhruba 18,62 milionů korun. Z nich by radnice měla zaplatit necelých 1,4 milionu, zbytek bude chtít získat na dotacích z evropských fondů.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
zobrazit všechny komentáře

Související články