Nové městské lázně v Novém Městě n. Mor. budou fungovat od října

Vložil
ČTK
24.03.2015 17:50
vizualizace: Arch.Design

Nové Město na Moravě (Žďársko) - Nové městské lázně v Novém Městě na Moravě by měly sloužit veřejnosti od letošního října. Stavba skoro za 100 milionů korun začala před rokem, na její dokončení bude letos město čerpat úvěr do 50 milionů Kč. Stavební práce zatím pokračují podle plánu, řekl dnes novinářům starosta Michal Šmarda (ČSSD).
    V krytém areálu budou kromě plaveckého bazénu i vodní atrakce, sauny a fitness centrum. "Zatím není důvod myslet si, ze bychom nestihli 1. října otvírat. Považoval bych to za neúspěch, pokud bychom neotvírali," řekl starosta. Hrubá stavba už stojí, dělníci pracují na vnitřních instalacích. "Samozřejmě pomohla nám i ta teplá zima, která umožnila pracovat hodně dlouho v zimních měsících," podotkl Šmarda.
    Lázně představují jednu z největších investic tohoto desetitisícového města. Zaplaceny zatím byly faktury za 20 milionů Kč. Radnice bude další stavbu částečně hradit z úvěru, který byl před rokem u České spořitelny domluven do 50 milionů. Šmarda uvedl, že se teď městu podařilo dalším jednáním změnit smluvní podmínky a snížit úrok z 1,6 procenta na 0,9 procenta. "Tímhle město ušetří přibližně 700.000 korun na úrocích," řekl. Pokud se příjmy a výdaje městského rozpočtu budou vyvíjet jako doposud, vystačí si podle starosty město s půjčkou kolem 40 milionů Kč.
    Podmínky pro rekreaci se v Novém Městě zlepšily i vloni. V lese Ochoza nechalo město vytvořit 30 kilometrů dlouhou síť adrenalinových tras pro jezdce na horských kolech, jimž se říká singltrek. V nejbližších letech by podle plánů radnice měla v Novém Městě přibýt také nová sportovní hala.
0 komentářů
přidat komentář

Související články