V brněnské Bystrci má zmizet chátrající obchodní centrum Letná

Vložil
ČTK
24.03.2015 17:15
Brno

Brno - V brněnské čtvrti Bystrc má po letech chátrání zmizet bývalé nákupní a společenské centrum Letná v ulici Černého. Společnost B.Letná je chce nahradit budovou se sedmi nadzemními podlažími, v níž budou byty, obchody, kavárna a další služby či kanceláře. Podle dokumentu pro posouzení vlivů na životní prostředí chce investor začít stavět ve druhém čtvrtletí příštího roku, zjistila ČTK z Informačního portálu EIA. Bystrcký starosta Tomáš Kratochvíl (ČSSD) snahu investora vítá.


    Letná vznikla v 70. letech jako typická budova pro služby a obchody na sídlišti. Chátrá však už 20 let a o obnově se mluví pět let. Původně chtěl investor postavit devítipodlažní budovu, což se ale místním nelíbilo. Aktuálně je projekt upravený na jedno podzemní a sedm nadzemních podlaží. "Investor musel ještě projekt upravovat kvůli zrušené aktualizaci územního plánu. Nyní je lokalita nevyužívaná. Revitalizace a otevření nových prostor by bylo pro Bystrc přínosem," míní Kratochvíl.


    Starou budovu investor zbourá, v nové kromě obchodních a administrativních prostor vznikne zhruba 70 bytů pro 170 obyvatel. K dispozici má být přes 173 parkovacích míst. Pokud by se skutečně začalo stavět příští rok na jaře či v létě, mělo by být hotovo za další dva roky.
    S kriminalitou se sice zdejší lokalita ještě nepotýká, ale stahuje se sem problémová mládež. "Láká ji to a kouří tam," poznamenal Kratochvíl. Poblíž je navíc základní škola.
0 komentářů
přidat komentář