Janica Šipulová : Brno is...

Zdroj
Lektorské oddělení MG
Vložil
Tisková zpráva
24.03.2015 08:25
Ve středu 25. března 2015 se v 18:30 hodin v Lektorském oddělení Moravské galerie na Husově ulici 18 v Brně uskuteční přednáška Janicy Šipulové, která představí svůj diplomový projekt z vídeňské Akademie výtvarných umění.

..říká vám něco experimentální urbanismus, nebo alternativní urbanismus? Nebo znáte někoho, kdo se v české kotlině něčím alternativním v přemýšlení o městech zabývá?

Součástí večera bude prezentace formou videomappingu projektu BRNO OPEN CLOSE GROUND / CO BRNO ZA-TRATÍ? Projekt "Brno - Open Close Ground" je manuál imaginace, který otevírá prostor pro odhalení potenciálů a vzájemných vztahů v obasti od brněnských řek a jejich nábřeží k centru města. Projekt lze vnímat jako strategii urbanistické transformace této oblasti, která z velké části leží v postindustriální nížině. Pro nepřehledné území jsou typická slepá zákoutí, brownfieldy, neprostupné areály, oblast je plná barier, plotů a zchátralých objektů. Současný image tohoto území je Close Ground (nepřehledné území) Close (zavřené,neprostupné) Close (blízko centra). Nový pohled na toto území Open Close ground (Odhalení otevření území) je prezentován mapu 11mx6m, která vychází z tradičních výpravných map tzv. narrative maps.

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář