Developer Passer plánuje postavit v Praze světové muzeum Bible

Zdroj
Filip Sušanka
Vložil
ČTK
09.03.2015 18:15
Praha

Praha - Developer Radim Passer plánuje v Praze do pěti až sedmi let vybudovat světové muzeum Bible, mělo by se stát součástí jeho BB Centra. Passer pro něj chce vyčlenit menší budovu s rozlohou 2000 až 2500 m², řekl dnes v rozhovoru s ČTK.

    "Muzeum by jednak mohlo biblicky zmapovat dějiny lidstva, ale současně i dějiny a různé vzácné exponáty této knihy knih. Věřím, že jak pro školy, tak pro ostatní návštěvníky by to mohlo přinášet úžasnou morální osvětu," poznamenal Passer.
    Muzeum má lidem připomenout, že evropská kultura vyrostla na křesťanských základech, a má jim zprostředkovat informace o Bibli včetně toho, do kterých všech jazyků byla přeložena. Kromě škol a českých návštěvníků bude cílit i na zahraniční turisty.
    "Pro mnoho lidí jistě půjde o zajímavou atrakci v rámci Prahy, která jim přinese i duchovní obohacení," doufá developer, kterého v plánu vybudovat Bibli světový svatostánek inspiroval člověk ze severní Moravy. "Zatím jsem o ničem podobném ve světě neslyšel. Věřím, že Pán Bůh takovou věc požehná," dodal Passer.
    Projekt zamýšlí jako neziskový, neobává se ani rozšířeného ateismu českého národa. Podle Passera za něj může nedůvěra k církvi, za kterou jsou zodpovědní hlavně sami křesťané. "Lidé v principu nemají problém s Biblí, nemají problém s Pánem Bohem, ale mají problém s tím, jak jim církve svým jednáním a chováním Pána Boha vykreslily ve falešném světle. Moje životní zkušenost je taková, že pokud se lidé setkají s nezkresleným obrázkem charakteru milujícího Boha, tak s takovým bohem žádný člověk problém nemá," podotkl Passer.
    Světové muzeum Bible má být jednou z posledních etap rostoucího BB Centra, které Passer buduje už 20 let v pražské čtvrti Michle. Za tu dobu v něm proinvestoval 14 miliard korun. Kromě kanceláří a bytů je nyní v areálu křesťanská základní a mateřská škola, společenské centrum a fitness a wellness centrum Balance Club Brumlovka. Aktuálně zbývá k dokončení sedm etap, z toho tři rezidenční, tři administrativní a hotel s konferenčním zázemím. Celkem má mít komplex rozlohu 375 tisíc metrů čtverečních, investiční náklady se vyšplhají na 21 miliard korun.
0 komentářů
přidat komentář