Zlín bude žít designem

Zdroj
ZLIN DESIGN WEEK
Vložil
Tisková zpráva
09.03.2015 00:05
Zlín - V dubnu tohoto roku ožije Zlín designem. A to designem v pojetí mladých designerů a kreativních studentů. Fakulta multimediálních komunikací univerzity Tomáše Bati ve Zlíně připravuje mimořádný projekt ZLIN DESIGN WEEK, jehož cílem je představit nejen zlínské veřejnosti různé "úhly pohledu" na design a ukázat, že design je všude kolem nás, že náš každodenní život je s designem úzce spojený. Týden od 20. do 24. dubna 2015 bude představovat pět dnů plných designu v různých podobách.

Součástí projektu ZLIN DESIGN WEEK budou netradiční instalace rozmístěné po různých částech Zlína, které představí práce studentů, designérů a designérských značek. Představovat se budou české umělecké školy a designérské firmy, které svými výrobky získaly uznání doma i ve světě. Nejlepší mladí designéři budou vystavovat moderní český design v prostorách Zlínského zámku. Dvoudenní inspirativní konference se bude věnovat propojení designu a marketingu. Projekt bude zakončen galavečerem spojeným s vyhlášením vítězů soutěže Talent designu.

Partnerem projektu je firma KOMA Modular, která pro účely projektu vyrobí 13 speciálních modulů, které budou umístěny na zlínském náměstí a budou prezentovat současný český design.

"Projekt ZLIN DESIGN WEEK je novým konceptem, na kterém pracuje celá fakulta a je pro nás konceptem velmi důležitým. Jako vzdělávací instituce cítíme potřebu "sloužit" veřejnosti, proto chceme lidem ukázat, jaký vliv má design na náš život, na kvalitu života a jak je důležité přijmout dobrý design do svého života. Studenti mají obrovské nadšení tento projekt zrealizovat a já se na to těším společně s nimi", říká Jana Janíková, děkanka Fakulty multimediálních komunikací.

Podrobnější informace o projektu ZLIN DESIGN WEEK na zlindesignweek.com
0 komentářů
přidat komentář