Ťok: Korejci by mohli v Praze postavit rychlodráhu na letiště

Vložil
ČTK
26.02.2015 11:10
Soul/Praha - Jihokorejské firmy by se mohly podílet na vybudování vysokorychlostní dráhy z centra Prahy na letiště Václava Havla. Po jednání se svým protějškem So Sung-hwanem to sdělil český ministr dopravy Daniel Ťok (za ANO), který doprovází premiéra Bohuslava Sobotku na čtyřdenní návštěvě Jižní Koreje.

    "Vyzval jsem jihokorejské kolegy, aby se přihlásili do plánovaného tendru na výstavbu dráhy na pražské letiště. Máme zájem, aby se konečně dostavělo spojení, které umožní dostat se z letiště do centra za méně než dvacet minut," uvedl ministr.
    Se svým kolegou prý jednal mimo jiné také o zkušenostech, které mají Korejci s takzvanou "chytrou kartou" pro dopravu. V Jižní Koreji funguje jedna karta pro metro, autobusy, železnici, taxíky a placení mýtného po celé zemi.
    Tématem rozhovoru mezi ministry dopravy byly také možnosti využití zkušeností jihokorejských firem při modernizaci železniční sítě či výstavbě silnic v České republice.
    Ťok je jediným ministrem ve vládní delegaci doprovázející premiéra Sobotku na cestě po Jižní Koreji. Cílem návštěvy této asijské země je podle Úřadu vlády ČR především posilování ekonomické spolupráce, které by mohlo přispět k získání nových investic a vytvoření nových pracovních míst.
0 komentářů
přidat komentář

Související články