Jihomoravský kraj opraví objekt v Brně na České, poslouží mládeži

Vložil
ČTK
23.02.2015 21:30
Brno

Brno - Jihomoravský kraj ve třech etapách opraví budovu v České ulici 11 v Brně, řekl dnes novinářům hejtmanův náměstek Stanislav Juránek (KDU-ČSL). První etapa, na kterou kraj vyčlenil z loňského přebytku v rozpočtu 20 milionů korun, by měla začít letos. Objekt bude po rekonstrukci sloužit neziskovým organizacím pracujícím s mládeží. Při přípravách pracovníci odhalili staré základy a studnu z minulosti, uvedl Juránek.
    Budova dříve patřila státu, který ji pronajímal různým subjektům. Nacházela se v ní například cestovní kancelář mládeže a další organizace. "Sloužila spíš ke komerčním účelům, ale v roce 2013 ji kraj získal od ministerstva školství do svého vlastnictví s podmínkou, že bude sloužit neziskovým organizacím pečujícím o mládež," řekl Juránek. Kraj už je podle něj domluven se šesti z nich.
    Podle něj ale stát do objektu příliš neinvestoval, a proto je nutná jeho generální rekonstrukce. "Původně jsme mysleli, že to stihneme ve dvou etapách, ale kvůli objevení studny z dávných let a starých základů budeme muset práce rozdělit do tří etap. Určitě je nestihneme do konce tohoto volebního období," doplnil Juránek.
    Krajské volby budou na podzim roku 2016. Do té doby by mohly být hotové dvě etapy. "Spěchat by se v tomto okamžiku nevyplatilo vzhledem k zajímavým nálezům a bezpečnosti," podotkl náměstek. Náklady na všechny tři etapy prací by měly podle odhadů přesáhnout 50 milionů korun.
    Jihomoravský kraj poskytl peníze na rekonstrukci objektu z loňského více než půlmiliardového přebytku v rozpočtu. Další investice půjdou do dopravy, zdravotnictví a sociální oblasti.
0 komentářů
přidat komentář