O výstavbu řadových domů není ve Žďáru zájem

Vložil
ČTK
13.07.2006 09:35
Žďár nad Sázavou

Žďár nad Sázavou - O stavbu řadových rodinných domů ve Žďáru nad Sázavou není zájem. Město jich na sídlišti Klafar II nabízelo celkem deset. Občané ale mají zájem spíše o samostatné rodinné domy, z celkem 39 pozemků pro jejich výstavbu je prodáno 28. Radní proto rozhodli, že se plán sídliště změní. "Namísto deseti řadovek vznikne pět větších parcel pro samostatné rodinné domy," řekla ČTK místostarostka města Dagmar Zvěřinová.

Pozemky budou kupcům předány příští jaro. Do letošního podzimu se na sídlišti budou budovat energetické a komunikační sítě. Jejich dodavatele radní vybrali před měsícem. Teď běží odvolací lhůta. Výběrovým řízením se podařilo snížit plánované náklady z 85 milionů na 59 milionů korun. Ceny pozemků tak město mohlo snížit o zhruba 200 korun za metr čtvereční. Původní cena pozemků byla 864 korun. Ten, kdo podle schválených pravidel dům postaví do tří let od vydání stavebního povolení, dostane zpět 214 korun za metr čtvereční.
Na sídlišti Klafar II budou technické sítě dimenzovány pro 7000 obyvatel. Město do výkupu cizích pozemků v lokalitě investovalo téměř 31 milionů korun. V první etapě vedle rodinných domů vyroste i dům s 45 byty.
0 komentářů
přidat komentář

Související články