Milovický výzkumný park má zpoždění, dotace je ohrožena

Vložil
ČTK
17.02.2015 20:10
Milovice (Nymbursko) - Dotace ve výši 400 milionů korun na výzkumný park v Milovicích na Nymbursku je ohrožena. Stavba nabírá zpoždění, práce už několik měsíců stojí. Dotace z evropských fondů je přitom podmíněna kolaudací stavby do konce června. "Práce se pozastavily. Kdy budou pokračovat, to nikdo neví," řekl ČTK starosta Milovic Milan Pour (ANO). Provozovatele areálu se ČTK nepodařilo kontaktovat.
    Příjemcem dotace na vědeckotechnický areál s aerodynamickým tunelem je obecně prospěšná společnost VTP AT Milovice, která má park provozovat. Společnost už má z evropských fondů proplacenou první etapu projektu za přibližně 18 milionů korun, a pokud nesplní podmínky projektu včetně včasného dokončení stavby, hrozí, že o peníze přijde.
    "Práce na VTP Milovice jsou oproti původnímu harmonogramu zpožděny a příjemce je veden jako projekt se zvýšeným dohledem. Na polovinu března je naplánováno jednání na ministerstvu průmyslu a obchodu s příjemcem dotace o stavu realizace projektu," řekl ČTK Igor Walter z ministerstva.
    Podle stavebního úřadu v Lysé nad Labem byla na pozemku nalezena kontaminovaná zemina, což ale podle starosta není důvodem nynějšího prodlení. "Důvodem jsou spíš nějaké další finance. Už řadu měsíců tam nepracují, já jsem převzal starostování někdy v listopadu, a v té době se zrovna nějak pozastavila činnost," doplnil.
    Vědeckotechnický park se začal stavět loni v březnu a má poskytnout zázemí pro komerční výzkumné aktivity i prostor pro spolupráci mezi vědeckým a podnikatelským sektorem. Komplex má nabídnout více než 8000 m² vybavených kancelářských a laboratorních ploch, zejména pro automobilový průmysl a pro odvětví udržitelné energetiky.
0 komentářů
přidat komentář