Brno postaví v Tuřanech novou sportovní halu za 49 milionů

Vložil
ČTK
28.01.2015 19:20
Víceúčelová sportovní hala, areál VUT v Brně
Brno - V městské části Brno-Tuřany vznikne moderní víceúčelová sportovní hala téměř za 49 milionů korun. Dotace Evropské unie pokryje 39 milionů, zbytek doplatí město. Stavba objektu by mohla začít v březnu, řekl dnes ČTK náměstek primátora Richard Mrázek (ANO). Hotovo by mělo být do konce září.
    Hala vznikne při Základní škole Měšťanská. Sloužit bude z velké části školákům. "Bude plnit roli tělocvičny. Žáci kvůli tomu nebudou muset dojíždět do vzdálenějších sportovišť. Budova bude normálně sloužit pro školní výuku," uvedl Mrázek. Podle něj město vybuduje halu na zelené louce, kde musí dát vybetonovat základy a zavést inženýrské sítě od kanalizace přes vodu až po elektřinu.
    Projekt je důležitý pro atraktivnější výuku tělesné výchovy, ale zajistí i odpovídající moderní zázemí pro rekreační sportovní vyžití veřejnosti. "Nynější nabídka pro sportovní a volnočasové aktivity je oproti poptávce stále nízká," sdělil mluvčí brněnského magistrátu Pavel Žára.
    Podle něj budou v dopoledních hodinách sportovní zařízení využívat děti ze základní a mateřské školy. "Odpoledne ho pak využijí zájmové, kulturní a sportovní organizace a veřejnost," doplnil Žára. "Kromě toho by mělo sloužit i fotbalovému klubu Zbrojovka Brno, která v Tuřanech počítá s tréninkovým centrem," dodal náměstek Mrázek.
0 komentářů
přidat komentář

Související články