Vídeň: Chytré a inteligentní městské plánování a koncepty

Výstava o smart plánování měst

Zdroj
ComPRess Praha
Vložil
Tisková zpráva
28.01.2015 09:40
Vídeň představuje výstavu o chytrém městském plánování "stadt.smart.entwickeln" (rozvíjet město chytře). Výstava ukazuje příklady nejen z Vídně, ale také z jihokorejského Songdo-City, španělských měst Santanderu a Barcelony, Vancouveru, Kodaně, Amsterdamu, Hamburku a rakouského Grazu.
     Rakouská metropole má rámcovou strategii "Smart City Wien" (z června 2014), nový plán rozvoje města STEP 2025, odborné koncepty z oblasti mobility, veřejného prostoru a zeleně. Ty všechny a řada dalších představují zásadní a nedílnou součást filosofie chytrého města Vídeň.
     Výstavu zahájenou náměstkyní vídeňského starosty Marií Vassilakou hostí vídeňské centrum pro plánování města "Wiener Planungswerkstatt". Expozice pojednává o městském plánování v souvislosti s vysoce aktuálními tématy. Ukazuje koncepty a projekty městského plánování, které umožňují radikální a šetrné zacházení se zdroji a představuje řadu inovativních řešení.
     Také bohatý doprovodný program nabízí informace o nejrůznějších aspektech chytrého městského plánování. Návštěvníci mohou přednést své nápady a vize, či využít interaktivní "Smartivity". Čtvrtky budou věnovány diskuzím a přednáškám. Na programu jsou dvě březnové exkurze, komentované prohlídky, a dubnový "Science Slam". Zájemci o toto téma se mohou účastnit soutěže, která bude vyhodnocena porotou po skončení výstavy.


Výstavu zahájila dne 20. ledna náměstkyně starosty Maria Vassilakou a ředitel magistrátu Erich Hechtner. Karikaturista Michael Pammesberger ztvárnil přímo na vernisáži své "Smart City Wien" takřka v přímém přenosu.



Výstava " stadt.smart.entwickeln "
21. leden - 30. duben 2015
Wiener Planungswerkstatt
Friedrich-Schmidt-Platz 9, Wien
pondělí - pátek 9 - 16 hodin, čtvrtek 9 - 19 hodin
sobota, neděle, svátky zavřeno
vstup volný

> více informací
0 komentářů
přidat komentář