SKRYTÉ ZÁRUBNĚ – NOVINKA OD J.A.P.

Vložil
Tisková zpráva
27.04.2015 10:15
…tato novinka přišla na trh, aby smazala designové rozdíly mezi otočnými a posuvnými dveřmi, a to z hlediska vzhledu jejich zárubní. Dejte STOP kompromisům při rozhodování a zvolte si některý z dveřních systémů AKTIVE, EMOTIVE či LATENTE od českého výrobce - společnosti J.A.P.!
„Stavební pouzdra pro zasouvací dveře vyrábí společnost J.A.P. s dlouholetou tradicí a technologicky je má dobře zvládnuté. Protože se stále snažíme vyjít vstříc našim zákazníkům a také architektům a designérům, aktivně pracujeme na nejrůznějších vylepšeních,“ říká pan Petr Paksi, výkonný ředitel J.A.P., a pokračuje:

 „Rozhodli jsme se, že navrhneme kolekci designových skrytých zárubní pro otočné i posuvné dveře, aby – pokud se sejdou v jedné místnosti, mohly ladit jak materiálově, tak nově i typem zárubně.“

Dveřní systémy J.A.P. AKTIVE, EMOTIVE a LATENTE jsou určeny pro otočné i posuvné dveře a vyznačují se těmito charakteristickými rysy:  

AKTIVE – tento typ nemá zárubeň, jde o minimalistické – vysoce designové řešení.
EMOTIVE – to je řešení, u kterého není použita dřevěná zárubeň, ale pouze tenký hliníkový rámeček, který tvoří se zdí jednu rovinu.
LATENTE – jde o model, kdy dřevěná zárubeň tvoří se stěnou jednu rovinu a standardně ji výrobci dveří nabízí se spojem tzv. natupo.

DVEŘNÍ SYSTÉMY J.A.P. V DETAILU

AKTIVE

  • Stavební pouzdro AKTIVE pro posuvné dveře
Bezobložkové pouzdro AKTIVE je určeno pro jednokřídlé i dvoukřídlé dveře. Dveřní křídlo tvoří s příčkou jednu rovinu, a to díky konstrukci systému AKTIVE, která je přizpůsobena tak, aby jeho skrytá konstrukce vytvořila hranu průchozího otvoru. V případě požadavku zákazníka může být skryta pod povrchovou dokončovací úpravu příčky – malbu či tapetu. Pouzdro AKTIVE je určeno pro všechny typy příček – zděná, SDK i z dalších systémů suché výstavby. Vnější tloušťka pouzdra je 100 mm, určeno je pro dokončenou sílu příčky 125 mm. Standardní čistá průchozí výška je 1970 mm, 1985 mm, 2100 mm a 2115 mm. Atypické rozměry se pohybují v hodnotě od 1975 mm až 2700 mm.  Jde o designový model, kdy je průchod maximálně čistý a elegantní ve všech směrech.
  • Skryté zárubně AKTIVE pro otočné dveře
„Také varianta skryté zárubně AKTIVE postrádá jakoukoliv viditelnou obložku. „Designovou čistotu tohoto řešení neruší ani závěsy – použité jsou totiž speciální skryté 3D seřiditelné závěsy,“ vysvětluje pan Petr Paksi. Systém AKTIVE od J.A.P. navíc dovoluje kombinaci s moderně vysokými otočnými dveřmi až do rozměru 3700 mm!

EMOTIVE

  • Stavební pouzdro EMOTIVE pro posuvné dveře
V tomto případě jde o model bezobložkového stavebního pouzdra pro zasouvací jednokřídlé i dvoukřídlé dveře. U tohoto pouzdra není použitá klasická zárubeň, ale pouze tenký hliníkový rámeček v šířce pouhých 17 mm. I pro pouzdro EMOTIVE platí použití do všech typů příček. Tloušťka pouzdra je 100 mm a je určeno pro dokončenou sílu příčky 125 mm. Standardní čistá průchozí výška je 1970 mm, 1985 mm, 2100 mm a 2115 mm. Atypické rozměry se pohybují v hodnotě od 1975 mm až 2700 mm.
  • Skryté zárubně EMOTIVE pro otočné dveře
Tento systém umožňuje nahradit klasickou obložku u jednokřídlých otočných dveří za designový hliníkový rámeček o šířce 17 mm. Jde o dekorativní prvek s ochrannou funkcí hrany dveřního průchodu. Také systém AKTIVE od J.A.P. navíc dovoluje kombinaci s moderně vysokými otočnými dveřmi až do rozměru 3700 mm!

SYSTÉMU AKTIVE a EMOTIVE – je jedno, na jakou stranu se budou otočné dveře otevírat

„Tam, kde chcete mít vedle sebe dvoje dveře, které se otevírají každé na jinou stranu, skryté zárubně oceníte AKTIVE a EMOTIVE také. A proč? „Standardní věcí je, že dveře, které se v zárubni otevírají každé na jinou stranu (tedy jedny otevíráme k sobě a druhé od sebe), spolu z čelní pohledové strany nelícují. Oproti tomu u novinky skrytých zárubní AKTIVE i EMOTIVE pro jednokřídlé otočné dveře je jedno, zda dveře otevíráme „do“ nebo „z“ místnosti – z pohledové strany vypadají stejně a opět lícují s příčkou, která může být zděná i z SDK profilů,“ dodává pan Petr Paksi z J.A.P.

LATENTE

  • Stavební pouzdro LATENTE pro posuvné dveře
Jde o typ stavebního pouzdra opět pro jednokřídlé i dvoukřídlé zasouvací dveře, kdy je zárubeň v jedné rovině se zdí/s obrysem stěny a horní spoj mezi dílci je tzv. natupo. Pouzdro LATENTE lze použít do jakéhokoli typu příčky, tedy zděné, sádrokartonové i dalších systémů suché výstavby. Pouzdro v tloušťce 100 mm je určeno pro dokončenou sílu příčky 125 mm a 150 mm. Pokud se zaměříme na rozměry - výšky, lze typ LATENTE vyrábět kromě standardních rozměrů (1970 mm a 2100 mm) i v atypických rozměrech od 1980 mm až 2700 mm. Pouzdro není nosným stavebním prvkem, a proto je ho třeba při zabudování opatřit horním překladem.
  • Skryté zárubně LATENTE pro otočné dveře
Skryté zárubně LATENTE jsou určeny pouze pro jednokřídlé dveře. Dřevěná tradiční zárubeň je stejně jako u pouzdra v jedné rovině se zdí a horní spoj mezi dílci zárubně je tzv. natupo.

Dveřní systémy J.A.P. jsou revolucí v  řešení dveřních průchodů. Nechte si také vy jimi vnést do interiéru moderní design.

Kontakt
J.A.P. spol. s r.o.
Nivky 67, 750 02 Přerov
jap@japcz.czwww.skrytazaruben.cz
0 komentářů
přidat komentář

Související články