Stavbu ústeckého justičního paláce připraví nová pracovní skupina

Vložil
ČTK
13.01.2015 21:20
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Pracovní skupina složená ze zástupců ministerstva spravedlnosti a ústeckého krajského soudu by měla připravit stavbu justičního paláce v Ústí nad Labem. ČTK to řekla ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO). Termín stavby ani částku, kolik by palác měl stát, ale neupřesnila. Nový justiční palác by měl stát ve čtvrti Bukov. Současná budova soudu byla několikrát zasažena při povodních, vyhovující není ani její technický stav.
    O stavbě nového justičního areálu pro ústecký soud i státní zastupitelství se mluví od roku 2002. Podle předsedy soudu Luboše Dörfla současná buudova potřebám soudu nevyhovuje. "Její limity jsou řadu let překonané, pracovní podmínky tady nejsou ideální," řekl ČTK Dörfl.
    Nová pracovní skupina má podle Válkové stavbu paláce připravit. Kdy by mohl palác stát, ale ministryně odhadovat nechce. "Chtěli bychom mít v řádech týdnů hotový investiční záměr. A současně se pracuje na časovém harmonogramu," vysvětlila Válková.
    Kvůli nedostatku místa už z budovy krajského soudu odešlo Krajské státní zastupitelství. Prozatím si pronajímá za více než pět milionů korun ročně prostory v komerční budově v centru města.
    Na základní kámen neexistujícího paláce v říjnu 2013 poklepal prezident Miloš Zeman společně s předchůdkyní Válkové Marií Benešovou (ČSSD). Tehdy se náklady na stavbu paláce odhadovaly na 800 milionů korun. Termín dokončení byl odhadován na rok 2017.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
vtipná anketa...
Petr Máša
14.01.15 06:33
zobrazit všechny komentáře

Související články