Nové planetárium v H. Králové se otevře na konci ledna

Vložil
ČTK
02.01.2015 15:10
Hradec Králové


Hradec Králové - Nové digitální planetárium v sousedství hvězdárny v Hradci Králové otevře pro veřejnost 23. ledna. Připravené jsou programy pro školy i pro veřejnost, řekl dnes ČTK ředitel hradecké hvězdárny Miroslav Krejčí.
    Slavnostní otevření stavby za 111 milionů korun je naplánované na 22. ledna, o den později začnou i programy pro veřejnost. "Programy pro školy budou každý den od pondělí do pátku, pro veřejnost bude připravený program od středy do soboty," řekl Krejčí. Planetárium nabídne tři programy, jedním bude projekce jednoho ze tří filmů a krátká prohlídka oblohy, další návštěvníkům představí zajímavosti na obloze a umožní pozorování, třetí program umožní večerní pozorování oblohy.
    Stavba planetária s kruhovým sálem s téměř stovkou sedadel začala na jaře 2013. Ve dvou podlažích kolem kruhového sálu jsou instalovány interaktivní expozice nazvané Mikrosvět - makrosvět a Energie - její formy a přeměny. "Ještě upravujeme světelné panely, planetárium je ve zkušebním provozu, nyní je ještě potřeba některé věci seřídit, ještě je na tom dost práce," řekl Krejčí.
0 komentářů
přidat komentář

Související články