Zlínská radnice nabízí své prostory v centru pro novou galerii

Vložil
ČTK
21.09.2005 10:45
Ostrava

    ZLÍN - Zlínská radnice nabízí k pronájmu své nebytové prostory v centru města. Měly by sloužit nové galerii. Část přízemí v radniční budově na náměstí Míru doposud využívalo knihkupectví a kafírna Archa, které s městem ukončilo nájemní smlouvu.
    "Nenabízíme klasický komerční nájem, ze kterého by město chtělo získat maximum peněz. Do prostor radnice by měly jít věci, které jsou pro oživení centra důležité. Rádi bychom zachovali i kafírnu, která je občany oblíbená," řekl dnes novinářům náměstek primátora Vladimír Řihák.
    Město již svou nabídku zveřejnilo. "Nějací lidé se již byli informovat, oficiální přihlášku zatím nemáme," poznamenal náměstek a dodal, že město bude nového provozovatele vybírat také podle jeho zkušeností s galerijní činností a referencemi na jeho adresu.
    Otevření nové galerie se plánuje během zimy, podle Řiháka je termín závislý také na tom, jaké stavební úpravy bude provozovatel potřebovat.
    V centru Zlína je jen několik soukromých galerií, výstavní plochy nabízí také městský kulturní institut Alternativa, Muzeum jihovýchodní Moravy a Krajská galerie výtvarného umění.
0 komentářů
přidat komentář