Na Medvědí hoře v Jeseníkách byla otevřena nová rozhledna

Vložil
ČTK
07.11.2014 21:50
Šumperk

Šumperk - Turisté se mohou potěšit pohledem na hřebeny Jeseníků z nové rozhledny na Medvědí hoře poblíž Loučné nad Desnou na Šumpersku, kterou v těchto dnech zprovoznil státní podnik Lesy ČR (LČR). Slavnostní otevření rozhledny je naplánováno na jaro příštího roku, už nyní však slouží veřejnosti, řekl dnes ČTK mluvčí LČR Zbyněk Boublík.

    Nová rozhledna u Tetřeví chaty na Medvědí hoře je vysoká 18 metrů. Rozhlednu tvoří ocelová nosná konstrukce včetně schodiště, která je ukotvena do betonového základu. Stavba má půdorys 4,1 metru krát 4,1 metru a má dřevěné obložení. "Výhled z různých výškových úrovní je umocněn systémem průhledů a balkonů v obvodovém plášti objektu," uvedl Boublík.
    Medvědí hora je součástí lyžařského areálu Kouty, který funguje nedaleko Loučné nad Desnou. "Rozhledna stojí 40 metrů od výstupní stanice lanovky," řekl Boublík.
    Rozhledna byla zkolaudována na konci října a lidé už ji mohou využívat. "K uzavření rozhledny dojde pouze v případě nepříznivých klimatických podmínek, jako jsou například námrazy či bouřky," podotkl Boublík.
    V sousedství dřevěné terasy a skibaru nyní Lesy ČR na Medvědí hoře dokončují stavbu technického objektu, jehož součástí bude nové sociální zařízení pro turisty a návštěvníky. "Se zprovozněním objektu je předběžné počítáno na období začátku nové lyžařské sezóny," dodal Boublík.
    Kolik peněz stavba nové rozhledny stála, státní podnik LČR zatím neuvedl. "Náklady budou zveřejněny až v okamžik slavnostního otevření rozhledny na jaře příštího roku, kdy již budou kompletně zaneseny v účetnictví a bude naprosto zřetelná jejich celková výše," řekl Boublík.
4 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Autor
07.02.15 06:37
autor?
Patrik
08.02.15 03:56
Autor
jana stehlíková
09.02.15 09:11
Rozhledna, nebo co . . .
S.Kuchovský
10.02.15 11:47
zobrazit všechny komentáře