Haris Piplas : Urban Stories - Tools for reading contemporary cities

Zdroj
Jana Zdráhalová, FA ČVUT
Vložil
Tisková zpráva
12.10.2014 12:45
Přednáška Harise Piplase „Urban stories: Tools for reading contemporary cities“ se uskuteční v pátek 17. října 2014 ve 20:00 hodin na Fakultě architektury ČVUT v Praze.  V sobotu 18. října 2014 od 9:00 hodin proběhne kolokvium, tamtéž.

Haris Piplas působí na Ústavu architektury a urbanismu na ETH v Curychu, pod vedením Prof. Brillembourga a Prof. Klumpnera. V současnosti vyučuje kurzy Urbanism: Urban stories a Action! On the real city, na dalších spolupracuje. Současně je Haris koordinátorem doktorského studia výzkumné laboratoře Urban-Think Tank na Ústavu architektury a urbanismu, ETH. Laboratoř se specializuje na současnou architektonickou praxi v globálním kontextu. Mimo jiné se zabývá neformální výstavbou na globálním Jihu. Výzkumnou práci spojuje s prací v terénu, například v Indii, Venezuele nebo v Brazílii. Inovativní, ale přitom praktické výstupy, jsou výsledkem spolupráce architektů, stavebních inženýrů, zahradních architektů a dalších odborníků. Výsledky činnosti laboratoře jsou pravidelně publikovány.

Sobotní kolokvium nabídne možnost diskuze o způsobu výuky urbanismu a umožní sdílení zkušeností s přenosem výzkumných témat do praxe.

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář