Příští týden se rozhodne o stavbě úřadu práce v Pardubicích

Vložil
ČTK
09.10.2014 10:40
Pardubice

Pardubice - Ke konci příštího týdne by mělo být jasné, zda se v Pardubicích začne stavět za evropské dotace nový úřad práce. Stavba nemá platné stavební povolení a vybraná firma váhá, zda by stihla práci dokončit včas. ČTK to dnes řekl ředitel Úřadu práce v Pardubicích Petr Klimpl.

    "Je to velký problém, stavba je z velké části hrazená z evropských dotací. Povinná doba realizace je do 31. prosince 2015 včetně uvedení stavby do provozu a certifikace. Papírově se to dá stihnout, ale hrozí nám, že kvůli počasí se stavba nestihne," řekl Klimpl.
    O zbudování nového úřadu práce v Pardubicích rozhodlo ministerstvo práce a sociálních věcí poměrně pozdě a od začátku má projekt napjaté termíny.
    Stavba má teď zpoždění kvůli námitce proti stavebnímu povolení. Jedné obyvatelce se nelíbila prosklená budova. Bude podle ní oslňovat dopravu. Odvoláním se zabývá krajský úřad, rozhodnutí by měl vydat tento měsíc.
    Klienti úřadu nyní musejí chodit na pět míst ve městě. Pobočka je například v Jiráskové ulici, kde se vydávají sociální dávky. Chodby tam jsou úzké a bez klimatizace.
    Projekt nového úřadu navrhl dvě dvoupatrové budovy, jedna z nich má sloužit jako školicí středisko. Měly by stát v Masarykových kasárnách, v místě, kde bylo fotbalové hřiště. Stavební práce a vybavení budov má firma postavit za 168 milionů korun bez DPH, původně byl odhad nákladů asi 250 milionů korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články