V Praze se uskuteční konference o hluku

Vložil
ČTK
27.06.2006 10:45
Praha

Praha - V Praze se dnes uskuteční konference o hluku. Bude se hovořit například o přípravách uplatnění příslušné evropské směrnice na silnicích a dálnicích a na železnici v České republice a o financování projektů proti hluku z Evropské unie.

    Podle směrnice se mají zpracovat hlukové mapy. Účastníci akce se seznámí s tím, jak je na tom Praha, Brno a Ostrava. Další příspěvky se budou týkat třeba hluku z letadel nad Prahou a plánu automobilky Škoda Auto na snižování hluku a vibrací, uvádí program konference.
    Vláda letos v březnu schválila nařízení o ochraně před nepříznivými účinky hluku, díky kterému se v budoucnu bude muset snížit hluk v okolí letišť. Naopak nejvyšší přípustné hodnoty pro práci v hlučném prostředí jsou Česku přísnější, než stanoví evropská směrnice.
    Ministerstvo dopravy má už nyní hlukové mapy silnic první třídy, pravidelně se sleduje hluk také ve třech desítkách největších českých a moravských měst. Podle odborníků se hlučnost v  českých městech za poslední desetiletí snížit nepodařilo.
0 komentářů
přidat komentář