Brno chystá stavbu sportovní haly v Tuřanech za 39 milionů

Vložil
ČTK
26.09.2014 12:10
Brno

Brno - Brno se chystá postavit sportovní halu v městské části Tuřany za 39 milionů korun. Sloužit má především přilehlé základní škole Měšťanská, v odpoledních hodinách však i veřejnosti a sportovním klubům. V provozu by měla být od září příštího roku, sdělila ČTK mluvčí města Zuzana Gregorová.

    Hala bude mít dostatečné rozměry pro všechny sálové sporty, tedy i pro házenou, florbal či futsal, bude zde vybavení i pro volejbal a basketbal. Součástí bude i výsuvná tribuna pro zhruba 170 lidí. "Halu bude provozovat základní škola. Prvotním cílem je zlepšit možnosti sportovního vyžití dětí ze školy i mateřské školy, zároveň je to odpověď na poptávku veřejnosti. I když poptávka v Brně stále převyšuje nabídku sportovních hal," uvedla Gregorová. V listopadu by mělo město vybrat vítěze výběrového řízení na stavbu.
    Nejnovější hala v Brně funguje od loňska, vedle hokejových hal za Lužánkami ji postavil soukromý investor a bez problémů se ji podařilo zaplnit florbalovými a futsalovými pronájmy. O převisu poptávky stále svědčí to, že některé futsalové či florbalové kluby musejí svá utkání či dokonce tréninky absolvovat v halách v okolí Brna.
    Nová hala by měla vyrůst příští rok také v Maloměřicích. Její stavbu chystá TJ Sokol Brno-Obřany-Maloměřice, sloužit by měla především místním házenkářům a blízké škole. Předpokládaná cena je přes 25 milionů korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články