BAND - mladá architektura španělského Katalánska

Zdroj
Gabriel Kurtis, Galerie Architektury Brno
Vložil
Tisková zpráva
22.09.2014 16:45
Anna Bach
Eugeni Bach
Josep Ferrando Bramona
Josep Camps
Olga Felip
Anna & Eugeni Bach
Arquitecturia

Galerie Architektury pokračuje v prezentaci současné evropské/světové architektury. Další výstava představí nastupující španělskou generaci architektů – katalánské studio BAND (Barcelona Architecture ´N´ Design). BAND překvapuje svěží a zajímavou tvorbou. Studio vzniklo nedávno, fúzí tří architektonických kanceláří a spojuje pětici architektů. Josep Ferrando Bramona, Olga Felip a Josep Camps a také Eugeni Bach s manželkou Annou vycházejí z filozofie a atmosféry katalánské metropole. V jejich stavbách se spojuje místní kultura, podnikavost, úsilí, vzdělání i vášeň.

“Společným místem tvorby architektů studia BAND je Katalánsko, Barcelona a Girona. Jejich tvorbu výrazně ovlivňuje krajinný potenciál, tradice a zvyklosti. Přes společný názor na architekturu je jejich tvorba jedinečná a různorodá,” říká jeden z kurátorů Rastislav Udžan.

“Architektonické seskupení BAND sbírá četná ocenění na světové scéně. Uznávaný časopis Wallpaper ve svém srpnovém čísle zařadil katalánskou dvojici Josep Camps a Olga Felip na seznam dvaceti nejnadějnějších mladých tvůrců a ateliérů z celého světa pro rok 2014. A spnové vydání časopisu DOMUS publikuje svůj výběr nejlepších rekreačních domů, ve kterém nechybí rozšíření a přestavba víkendového domu Casa Anoro v obci Sant Esteve de Palautordera, nedaleko Barcelony, od architektů Anny a Eugenia Bach,“ dodává Gabriel Kurtis z Galerie Architektury Brno.

Výstavu ve spolupráci se členy volného tvůrčího uskupení BAND připravil Kabinet architektury a Galerie výtvarného umění Ostrava pro mezinárodní festival architektury, designu a umění ARCHIKULTURA 2014 v Ostravě. Kurátory této výstavy byli Tadeáš Goryczka, Jaroslav Němec a Rastislav Udžan.

Výstava bude otevřena ve středu 24. září 2014 v 18.00 hodin v Galerii Architektury Brno na Starobrněnské 18. Výstava bude v Galerii Architektury Brno přístupná denně od 10. do 18 hodin do 24. října 2014.

Po vernisáži se návštěvníci mohou těšit na nově otevřenou kulinarii MFG – Minimalistische Feste Gruppe – kulinarie bez kompromisů, která je přístupná přímo z haly Galerie architektury, nebo schodištěm z vnitrobloku za Poutníkem. Domácí kuchyně („osterie“ jako v Římě) využívá běžně dostupné městské čerstvé suroviny pro přípravu pokrmů podle francouzských, italských a moravských rodinných receptur. Předvádí souhru jídla, vína a prostředí v minimalistickém podání. Útulný a zcela nekuřácký prostor v srdci Brna, veranda, terasa a spolupráce s mladými absolventy fakult architektury v Brně a Ostravě slibují nevšední zážitek obnovy české kulinární tradice.

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář