Textilka Veba Broumov otevřela školicí středisko za 40 milionů

Zdroj
Zdeněk Rychtera
Vložil
ČTK
20.09.2014 12:45
Broumov (Náchodsko) - Textilní společnost Veba z Broumova na Náchodsku dnes otevřela školicí středisko, které je první částí nově vznikajícího komplexu Congress&Wellness v areálu stávajícího hotelového resortu Veba. Náklady na stavbu činily přes 40 milionů korun, z nichž asi čtvrtinu pokryje dotace z fondů Evropské unie. Vedle Veby budou služeb školicího střediska moci využívat i veřejné a soukromé subjekty z regionu, informoval ČTK generální ředitel a spolumajitel podniku Josef Novák. Veba patří k lídrům textilního oboru v Česku.
    "Školicí středisko odpovídá kapacitně i technickým vybavením stále rostoucím vzdělávacím potřebám firmy, primárně bude využíváno pro trvalou odbornou přípravu, vzdělávání, zvyšování dovedností a kompetencí pracovníků Veby," uvedla společnost, v níž pracuje asi 1250 lidí. Středisko poskytne i kongresové služby pro organizaci firemních aktivů, seminářů, konferencí, manažerských jednání a dalších aktivit pro skupiny do 60 lidí.
    Už nyní Veba v areálu nákladem kolem 55 milionů korun staví budovu pro wellness služby, jejíž součástí bude také pětadvacetimetrový plavecký bazén. Bazén hodlá podnik nabídnout i školským zařízením ve městě pro výuku plavání. Wellness středisko Veba staví bez dotace. Celý areál by měl být hotový do konce roku 2016.
    Vedle hotelu Veba, který disponuje ubytovací kapacitou 63 lůžek, je součástí resortu i nedaleký hotel Manor House s kapacitou 22 lůžek. Textilka tak patří k největším poskytovatelům hotelových služeb v regionu Broumovska.
    Veba je největší českou textilní firmou vyrábějící oděvní tkaniny a textil pro domácnost, před ní je výší obratu jen několik výrobců technických textilií. Tržby společnosti loni vzrostly o 3,5% na 2,12 miliardy korun, zisk stoupl o 15% na rekordních 332 milionů korun. Letos firma plánuje růst odbytu na 2,22 miliardy korun. Hlavním produktem firmy je bavlněný brokát, který Veba vyvinula speciálně pro africký trh.
0 komentářů
přidat komentář