Interiér Mateřské školy Slivenec

Vložil
Tisková zpráva
09.09.2014 10:10
Autor: MY DVA group a.s.
Adresa: ZŠ a MŠ Praha – Slivenec, Ke Smíchovu 16, Praha 5
Investor: Městská část Praha - Slivenec
Realizace: 2013
V loňském roce byla ve Slivenci otevřena nová školka pro 112 dětí, která vyřešila dlouholetý problém s nedostatečnou kapacitou míst ve školkách v obci a okolí. Dvoupodlažní objekt je energeticky pasivní a pro jeho stavbu byly použity materiály s co nejmenší ekologickou stopou. Charakter stavby si při navrhování interiéru vyžádal individuální přístup respektující celkový koncept školky. Vše vyřešil modulární stavebnicový systém Fantasy plně vyhovující i požadavkům zadavatele na hravý, barevný a variabilní prostor, který by na atypickou školku navázal i vizuálně a nastavil nové standardy pro dětsky přívětivé a bezpečné interiéry.



V každém podlaží jsou dvě třídy určené pro 28 dětí. Všechny třídy mají kromě denní a spací místnosti vlastní šatny, sociální, stravovací a technické zázemí. Uspořádání jednotlivých oddělení je shodné, navzájem se liší různou barevností nábytku. Denní místnosti jsou vybaveny stoly s výškově stavitelnou kovovou podnoží. Umakartová deska těchto stolů s HPL povrchem (vysokotlaký laminát) a bukovým nákližkem vykazuje zvýšenou odolnost proti mechanickému poškození a vlhkosti. Židle s pružnou kovovou podnoží a ergonomicky tvarovaným sedákem podporují správné držení těla při práci vsedě. S ohledem na maximální bezpečnost jsou kovové panty otočných dveří opatřeny tlumiči pro bezpečné dovírání. Nábytková kolečka jsou bržděná a mají pogumovaný povrch.

Dětmi nejoblíbenějšími se staly mobilní skříně se speciální úchytkou poskytující kombinovaný úložný prostor. Tyto skříně tvořící vlastně variabilní systém skříní Fantasy letos získal designérské ocenění Red Dot Award: Winner 2014. Hravost a praktičnost skříní Fantasy zdokonaluje varianta s magnetickými zády. Toto provedení umožňuje použití magnetických stavebnic a podtrhuje edukační charakter výrobku. Speciálně navržená úchytka zapuštěná do hrany dvířek eliminuje nebezpečí úrazu a svojí vizuální podobou vytváří specifický prvek skříní. Fantasy také nabízí uživatelům příležitost podílet se na charakteru daného interiéru a dotvořit ho podle vlastních představ. Skříně je možné opatřit originálně navrženou grafikou ve formě fóliopolepu.

Více na www.furniture-fantasy.com

O MY DVA group a.s.

Aktivity společnosti MY DVA group a.s. sahají do roku 1995, kdy vstoupila na český trh jako společnost zabývající se kompletním vybavováním interiérů investičních celků. Postupně rozšířila své aktivity i do oblasti vybavování interiérů škol a vzdělávacích institucí. V této oblasti patří mezi přední výrobce v ČR. Na slovenském trhu působí společnost od roku 2005 pod hlavičkou společnosti MY DVA Slovakia, s.r.o. Společnost již několik let úspěšně působí i v zahraničí.

Řadu dětského nábytku FANTASY, do které patří i skříň, která získala ocenění Red Dot za design, uvedla společnost na trh v roce 2013.
0 komentářů
přidat komentář