Bezdrátově/Drathlos/Wireless - pozvánka na výstavu fotografií

Zdroj
4AM Fórum pro architekturu a média
Vložil
Tisková zpráva
03.09.2014 08:25
Dovolujeme si Vás pozvat na společný fotografický projekt 4AM/Fóra pro architekturu a média, FLUSS, Fotoškoly Brno a Fotoschule Wien "BEZDRÁTOVĚ/DRAHTLOS". Vystavené fotografie reflektují každodenní česko-rakouskou realitu po pětadvaceti letech od pádu železné opony.

VÝSTAVY MIKULOV/VALTICE 5. – 30. 9. 2014

Společný fotografický projekt 4AM/Fóra pro architekturu a média, FLUSS, Fotoškoly Brno a Fotoschule Wien
25 let, které uplynuly od pádu komunistického režimu ve východní Evropě, změnilo celý svět. Snad nejvíce se proměnila realita každodenního života nás, kteří jsme v prostoru východní Evropy žili, hned na druhém místě se nová situace významně dotkla našich nejbližších sousedů. Odstranění drátů a všech sofistikovaných zátarasů a pastí z hraniční čáry bylo prvním viditelným činem, který hranice zprůhlednil, vstup české republiky do Evropské unie ji později zcela vymazal. Jak vypadá změna, kterou pád Železné opony přivodil? Kde všude ji nacházíme a jakou má podobu? Máme k sobě skutečně blíž? Na tyto a podobné otázky bude projekt BEZDRÁTOVĚ/DRAHTLOS hledat odpovědi. BEZDRÁTOVĚ je název, z kterého každý fotograf, jenž se do projektu zapojí, odvodí fotografickou sérii na téma „25 let bez Železné opony“. Žánrově ani teritoriálně není projekt nijak omezen, rozhodujícími kritérii budou originalita a osobité obrazové zpracování zvoleného námětu, který vystihuje etapu uplynulého čtvrtstoletí.
Evžen Sobek & Markus Hippmann, autoři konceptu projektu a kurátoři výstav Projekt vzniká za podpory Regionální rozvojové agentury jižní Moravy.

VERNISÁŽE 5
. – 6. 9. 2014
G
alerie Konvent Mikulov 5. 9. 2014 v 17h
R
egionální muzeum v Mikulově 5. 9. 2014 v 18h
M
uzeum železné opony Valtice Kolonáda Rajstna Valtice 6. 9. v 18h
Budova bývalé roty Pohraniční stráže 6. 9. v 19h

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář