V Karlíně začala stavba kancelářské budovy Corso Court

Vložil
Tisková zpráva
04.09.2014 23:15
Společnost Skanska Property Czech Republic dnes položila základní kámen kancelářské budovy Corso Court v Praze 8 - Karlíně. Dokončení tohoto projektu je naplánováno na srpen 2015.
     Slavnostní položení základního kamene se konalo vedle staveniště projektu Corso Court v Praze 8 - Karlíně. Ceremonie a poklepání na základní kámen se účastnili Jean Pierre Carniaux a Pablo Bofill z architektonického studia Ricardo Bofill, Taller de Arquitectura, statutární ředitel Skanska a. s. Dan Ťok a prezidentka Skanska Property Czech Republic Marie Passburg.
     "V Karlíně se ideálním způsobem propojuje a doplňuje bytová funkce zástavby s prací, respektive s administrativou. Právě administrativa je umístěna v převážně nových stavbách, které jednak bez problémů přitahují nové nájemce, jednak spoluvytváří moderní podobu Karlína. Kvalitní architektura, která zde vzniká, je velkým přínosem - byť ještě ne vždy doceněným. Corso Court bude další, výraznou stavbou, která přispěje k vnímání Karlína coby dynamické, ale pro život příjemné čtvrti," řekl Jiří Janků, starosta MČ Praha 8.
     Dokončení sedmipatrové budovy s přibližně 17 000 m² pronajímatelných kancelářských ploch je naplánováno na srpen 2015. Budoucí nájemci ocení dostatek denního osvětlení díky prosklené fasádě, impozantní atrium, terasy a zejména pak krásnou zahradu upravenou pro práci i odpočinek.
     Projekt Corso Court pochází z dílny známého španělského architekta Ricarda Bofilla a kombinuje sklo, ocel a obloukové prvky, typické znaky Bofillových staveb. Jedná se již o pátou realizaci Ricarda Bofilla v  městské části Karlín, čímž je zaručeno, že projekt skvěle zapadne do svého okolí. 
     "Budova Corso Court, nacházející se v srdci Karlína, bude mostem mezi slavnou minulostí Prahy a její slibnou budoucností. Její moderní charakter citlivě kontrastuje s průmyslovou minulostí jejího okolí. Bez vzpomínek není budoucnost, a tak bych na tomto místě rád poděkoval celému týmu, díky jehož úsilí se Corso Court stane novou pamětihodností Prahy a současně i připomínkou její minulosti," říká Jean Pierre Carniaux, partner v architektonickém studiu Ricardo Bofill, Taller de Arquitectura. 
     První nájemce, společnost Skanska, se do budovy Corso Court nastěhuje na podzim 2015. Přibližně 50% budovy se stane sídlem členů skupiny Skanska působících na českém trhu - Skanska a.s., Skanska Reality a Skanska Property.
0 komentářů
přidat komentář