Paláce Euro a Astra v Praze změnily majitele, cena byla 1,1 mld.

Vložil
ČTK
01.09.2014 19:40
Praha

Praha - Palác Euro a Palác Astra na Václavském náměstí v Praze změnily majitele. Za 40 milionů eur (cca 1,1 miliardy Kč) je od irské skupiny Avestus Capital Partners koupila skupina Mint Investments. Skupina Mint o tom dnes informovala v tiskové zprávě. Nemovitosti firma pořídila jako dlouhodobou investici pro své privátní investory.
    V budovách, které stojí na křížení Václavského náměstí, ulice Na Příkopě a 28. října, jsou především kancelářské prostory, v přízemí obchody. Oba paláce dohromady nabízejí přes 6000 m² komerčních ploch.
    Palác Euro, který byl dokončen v roce 2002, získal v minulosti titul nejlepší stavba v kategorii novostaveb v České republice. Porota ocenila, že budova citlivě zapadla do pražské architektury, a způsob, jakým architekti stavbu navázali na protilehlý palác Koruna.
    Palác Astra, původně nazývaný Lindtův dům, je první funkcionalistickou budovou postavenou v roce 1925-27 na území Prahy podle projektu architekta Ludvíka Kysely pro továrníka Augusta Lindta. V roce 2011 byl palác kompletně zrekonstruován.
    Skupina Mint Investments byla založena v roce 2002 a podniká v oblasti investic do nemovitostí a zřizování a správy nemovitostních private equity fondů ve střední Evropě. S více než 500 miliony eur spravovanými v sedmi uzavřených fondech investuje a spravuje aktiva evropských a severoamerických institucionálních investorů a velkých středevropských privátních investorů. Skupina má obchodní místa v Praze, Bratislavě, Plzni, Opavě, Olomouci, Mostě a Trenčíně.
0 komentářů
přidat komentář