Střešní okna Solara KLASIK pro historické domy - malá okna s velkým sklem

Vložil
Tisková zpráva
01.09.2014 13:45
Solara, s. r. o.

Centra historických měst se často nachází pod přísným památkovým dohledem a při rekonstrukcích domů je třeba dodržovat stanovená pravidla. To je také případ fotografované židovské čtvrti v Třebíči, kde byla k prosvětlení mnoha střech použita speciální střešní okna Solara KLASIK, zkonstruovaná pro maximální plochu skla při zachování malého rozměru. Přinášejí skutečných 83% prosklené plochy navíc oproti běžným střešním oknům stavebního rozměru zhruba 60 x 60 cm - limitu památkových úřadů.


Centra historických měst bývají často pod přísným památkovým dohledem a při rekonstrukcích domů je třeba dodržovat stanovená pravidla. To je také případ fotografované židovské čtvrti v Třebíči, kde byla k prosvětlení mnoha střech použita střešní okna Solara KLASIK.


Střešní okna Solara KLASIK navazují na původní kominické výlezy a jsou určena pro památkově chráněné budovy. Při zachování historického vzhledu splňují současné tepelně-izolační standardy. Profily rámu a křídla jsou v zákrytu a ovládací klička je vysunuta na nerezové kotvě před sklem okna. Touto speciální konstrukcí je docíleno maximální prosklené plochy, která spolu s dobře provedením ostěním zvládne i v takto malém formátu velkoryse prosvětlit interiér podkroví.

Tři základní typy - čtvercový Solara KLASIK, prodloužený Solara KLASIK Lungo a v horní části půlkulatý Solara KLASIK Rondo - se otevírají do strany a jsou vybaveny štěrbinovou ventilací a pomocným pístem pro snadné a plynulé otevírání. V zakázkovém provedení je možné i otevírání na horních závěsech. Okna jsou vyrobena z autentických materiálů - interiérové části z masivu dřeva, vnější oplechování je možné zvolit z několika druhů plechů - mědi, titanzinku (třeba i předzvětralého) či hliníku v libovolné barvě.
Více fotografií naleznete na www.solara.cz/reference, další inspiraci na www.facebook.com/KrasneBydleniVPodkrovi.
0 komentářů
přidat komentář

Související články