Šlapanice mají opravenou školu, je to největší investice města

Vložil
ČTK
31.08.2014 16:50
Šlapanice (Brněnsko) - Žáci Základní školy ve Šlapanicích na Brněnsku v pondělí zasednou do lavic v opravené budově. Postupná modernizace areálu je nejrozsáhlejší investiční akcí v novodobých dějinách města. Škola v posledních letech spolykala více než 170 milionů korun. Další peníze si vyžádá plánovaná oprava školního hřiště.
    Poslední etapa oprav trvala devět měsíců a odehrávala se částečně za provozu, na což si už v zimě stěžovali někteří rodiče. Vadil jim hluk a zvýšená prašnost.
    "Snažili jsme se vyjít vstříc dětem, učitelům i občanům zamezením hlučných nebo prašných prací dopoledne v době vyučování. Stavbaři pracovali hlavně v odpoledních a večerních hodinách, o sobotách, někdy i o nedělích," uvedl v tiskové zprávě starosta Jaroslav Klaška (KDU-ČSL).
    Primárním cílem poslední etapy byly energetické úspory. Na zateplení fasád a střechy, výměnu oken, novou šatnu, rekonstrukci kotelny a ústředního vytápění město vynaložilo 87 milionů korun.
    V roce 2011 se navíc objevil problém s vlhkostí v suterénu. Sanační projekt doporučil sérii opatření včetně stabilizace svahu, umístění podzemních pilotových stěn, odvodňovacích vrtů a nové venkovní kanalizace. Většinu z celkových nákladů 38 milionů korun pokryla dotace z evropských fondů.
    Už v roce 2010 Šlapanice investovaly 48 milionů korun do rekonstrukce pavilonu s tělocvičnou a bazénem. Letos na podzim začnou řemeslníci pracovat na modernizaci venkovního hřiště, předpokládané náklady činí 15 milionů korun.
0 komentářů
přidat komentář