Olomoucká radnice vypíše výběrové řízení na akvapark

Vložil
ČTK
22.06.2006 10:00
Olomouc

Olomouc - Olomoucká radnice se rozhodla v nejbližších dnech vypsat výběrové řízení na dodavatele a provozovatele akvaparku. Rozhodli o tom radní na úterní mimořádné schůzi. Náklady na stavbu město odhaduje na 400 milionů korun. Radnici již příprava stála 50 milionů. Informuje o tom dnes Olomoucký deník.

    "Půjde o soutěž na celý komplex od A do Z. Zahrnovat bude stavbu, financování i následný provoz. Předpokládáme, že uspět může konsorcium stavebních firem s bankami a budoucím provozovatelem," řekl deníku náměstek primátora Martin Novotný (ODS).
    Bližší informace odmítl sdělit s tím, že budou uvolněny, až se výběrové řízení objeví na Centrální adrese. Podle Novotného ale bude o vítězi rozhodovat mimo jiné i cena a nabízená kvalita. "Určitě to bude dlouhá a složitá soutěž. Je možné, že vítěz bude znám až po podzimních volbách," doplnil Novotný.
    Stavba akvaparku by měla stát přibližně 400 milionů korun. Právě cenu někteří lidé kritizují. Dušan Dvořák, aktivista iniciativy Naše Olomouc, která od začátku stavbu kritizuje, výběrové řízení sice už dříve přivítal, ale zároveň je označil za šaškárnu. "Nic se nemění na tom, že město na akvaparku prodělá," řekl deníku.
    Radnici stála příprava stavby již 50 milionů korun, z toho přibližně deset milionů měla zaplatit firmě Gemo za přivedení inženýrských sítí k hranici pozemku.
    Olomoucká radnice si loni na podzim bez veřejné obchodní soutěže pro stavbu vodního parku vybrala německo-italsko-švýcarskou firmu Atzwanger. Právníci poté doporučili městu postupovat cestou veřejné soutěže. Okolnostmi výběru strategického partnera a výstavby akvaparku se již několik týdnů zabývá policejní Útvar pro odhalování korupce a finanční kriminality.
0 komentářů
přidat komentář