Za pozemky v centru Liberce zaplatí Plaza Centers přes 40 mil.

Zdroj
Leona Vacková
Vložil
ČTK
21.06.2006 19:00
Liberec

Liberec - Za pozemky nedaleko liberecké radnice, na kterých by mělo v nejbližších letech vyrůst obchodní a společenské centrum, chce liberecká radnice přes 40 milionů korun. O atraktivní, zhruba hektarový pozemek má zájem mezinárodní skupina Plaza Centers. Stavět by měla už v příštím roce. Novináře o  tom dnes informoval liberecký primátor Jiří Kittner.

    S prodejem pozemku už souhlasili městští radní, firma ho ale nejprve dostane do pronájmu, za 100 korun za metr čtvereční. Prodej se uskuteční až ve chvíli, kdy se na pozemku začne skutečně stavět. Nejde totiž o první projekt na této ploše. Na počátku 90. let liberecká radnice část pozemku prodala na výstavbu Galerie Galas. V roce 1996 se ale kvůli nedostatku peněz projekt zastavil a po záměru zůstala jen obrovská díra v zemi plná vody. Před dvěma lety radnice pozemky vykoupila zpět z  konkurzní podstaty zkrachovalé firmy Glason za 31 milionů korun.
    Podle primátorova náměstka Jiřího Veselky vznikne na Šaldově náměstí komplex s  nákupním centrem, obchody, restauracemi, kancelářemi a byty. "Měla by tam být i  zábavní část s bowlingem či multikinem," dodal Veselka. Součástí areálu bude i  podzemní parkoviště pro téměř 500 automobilů, které by mohlo částečně vyřešit nedostatek míst k parkování v centru stotisícového města.
    Podobné komplexy společnosti Plaza Centers už stojí v Praze, Brně a Plzni. V Liberci slibuje firma investovat kolem 700 až 800 milionů korun. Stavba centra o rozloze 17.000 metrů čtverečních obchodních ploch by měla začít v příštím roce a první zákazníky má nový areál přivítat v roce 2008. Prodej pozemků musí ještě schválit zastupitelstvo.
0 komentářů
přidat komentář