Orco chce do Holešovic pozvat i Libeskinda

Vložil
ČTK
21.06.2006 11:50
Praha

Praha - Developerská společnost Orco Property Group by chtěla v okolí nádraží Bubny v pražských Holešovicích vybudovat během deseti až 15 let území s byty, obchodním centrem, moderními kancelářemi, sportovišti a oddechovými plochami. Celkové investice se odhadují na zhruba 20 miliard korun. ČTK to dnes sdělila firma v tiskové zprávě. Záležet však bude na tom, jestli ve výběrovém řízení získá od Správy železniční dopravní cesty 27hektarový pozemek.

"Společnost Orco seriózně ocenila toto území a následně podala nabídku v násobku vyvolávací ceny a garantovala ji bankovní zárukou," uvedl viceprezident společnosti Aleš Vobruba. Minimální cena, kterou SŽDC požaduje, je 520 milionů korun.
Kolik nabídek SŽDC získala, i další podrobnosti k tendru, však odmítla zveřejnit. Podle Euro OnLine se soutěže účastní pět uchazečů, jednou z nich je skupina J&T. Správa by prý mohla získat i více než miliardu korun.
Orco plánuje na výstavbě spolupracovat s předními českými i se světově proslulými architekty, jako jsou Daniel Libeskind nebo Coopers Robertson.
Vítěz tendru na koupi jednoho z největších nezastavěných území v blízkosti centra metropole by měl být znám zhruba do měsíce.
0 komentářů
přidat komentář

Související články