Znojmo začalo s rekonstrukcí fotbalového stadionu za 47 milionů

Zdroj
Zdeněk Meitner
Vložil
ČTK
04.08.2014 17:55
Znojmo

Znojmo - Znojmo dnes s téměř ročním zpožděním začalo s rekonstrukcí fotbalového stadionu za 47 milionů korun, přestože fotbalisté po roce v první lize sestoupili do druhé nejvyšší soutěže. Kapacita bude zhruba 2600 míst k sezení a stadion vedle fotbalu bude sloužit i atletice. Náklady město uhradí z 85% pomocí dotace ministerstva školství, 5,5 milionu dá ze svého, 1,5 milionu zaplatí kraj, řekl dnes na tiskové konferenci starosta Vlastimil Gabrhel (ČSSD).
    Rekonstrukce má být hotová za necelé dva měsíce, tedy koncem září. Stavební proměnou projdou tribuny, kotelna a nově vznikne umělé osvětlení. Vzhledem k sestupu fotbalistů se zatím nebude pokládat vyhřívaný trávník, město s ním však výhledově počítá ve spolupráci s Fotbalovou asociací ČR a s klubem.
    "Hlavním cílem je proměnit zchátralý stadion, do kterého 60 let nikdo pořádně neinvestoval, na malou, ale moderní multifunkční arénu splňující současné požadavky sportovců a diváků," uvedl starosta. Po rekonstrukci se na stadionu budou moct hrát i některé mezinárodní zápasy a město se bude moct ucházet o pořádání významnějších atletických závodů.
    Největšími úpravami projde třípatrová budova hlavní tribuny. Vzniknou zde šatny a prostory pro antidopingovou kontrolu, mix zóna, prostory pro média a televizní studio. Nově zde budou i VIP prostory.
    Stadion bude splňovat i bezpečnostní požadavky. "Ve třetím nadzemním patře tribuny bude řídící místnost, kde se budou nacházet ovládací prvky pro zajištění bezpečnosti na stadionu," řekl Gabrhel.
    Hlavní tribuna bude mít 974 krytých míst k sezení, 1400 míst bude na tribuně za brankou a proti hlavní tribuně vznikne sektor pro hosty s 225 místy.
    O rekonstrukci stadionu se začalo uvažovat loni na konci druholigové sezony, kdy fotbalisté 1. SC Znojmo postoupili do první ligy. Od asociace dostali výjimku na jednu sezonu, dále už by první ligu na starém stadionu hrát nemohli. Celý rok se však protahovala jednání o dotacích, proto se s rekonstrukcí začalo až nyní, mezitím však fotbalisté sestoupili zpět do druhé ligy. Na okamžitý návrat se podle dřívějších vyjádření šéfa klubu Oty Kohoutka nesoustředí.
0 komentářů
přidat komentář

Související články