Karlovarský Národní dům se má rekonstruovat najednou

Zdroj
Pavel Peňás
Vložil
ČTK
20.06.2006 18:40
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Národní dům v Karlových Varech, který loni od magistrátu získala společnost Eldoto, se nebude rekonstruovat po etapách, ale najednou. Cílem je vybudování hotelu pro kongresovou a obchodní turistiku. Vyplývá to z optimalizované studie, kterou dnes zástupci firmy představili karlovarským zastupitelům.

"Hlavní změnou proti původním předpokladům je změna kapacity hotelu. Kdyby byl hotel jen v původní části objektu, tak by měl zhruba 75 pokojů. Při rozšíření to bude něco kolem 150 nebo 170 pokojů," uvedl Jindřich Hess ze skupiny Eltodo.
Stavba nového objektu i rekonstrukce staré budovy bude najednou. Částečně to i zkrátí dobu stavebních prací. Ty by měly být hotovy už na počátku roku 2009. "Díky tomu, že jsme ten projekt uchopili jako celek, se bude stavět najednou. Novostavba je nedílnou součástí. To nám umožnilo přesunout recepci a zároveň díky přesunu jsme dokázali uvolnit vstupní podlaží, a rozšířit tak vstupní prostory pro kavárny nebo restaurace," uvedl hlavní architekt projektu Jan Fousek.
Jasno už má investor i v zaměření hotelu. Ten se má orientovat na kongresovou a obchodní turistiku. To je podle Eldoto segment, který v Karlových Varech v současné době chybí.
Upravený projekt už nepočítá s vybudováním multikina. V sále Orfeum ale bude promítací sál, který bude k dispozici i pro festivalové projekce.
Optimalizovaná studie bude nyní konzultována s památkáři a odbory magistrátu. Pokud nedojde ke zdržení, mohlo by být stavební povolení vydáno na jaře příštího roku. Odhadované náklady na rekonstrukci a dostavbu Národního domu jsou zhruba 700 milionů korun. Eltodo jej bude financovat částečně ze svých zdrojů, částečně bankovními úvěry. I když už začala jednání o začlenění budoucího hotelu do některé hotelové sítě, konkrétní dohoda ještě uzavřena nebyla.
0 komentářů
přidat komentář

Související články