Plzeň vyhlašuje urbanisticko-architektonickou soutěž pro náměstí Emila Škody

Zdroj
Útvar koncepce a rozvoje města Plzně
Vložil
Tisková zpráva
13.06.2014 09:35
Město Plzeň vyhlašuje prostřednictvím Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně veřejnou jednokolovou urbanisticko-architektonickou ideovou soutěž na řešení prostoru náměstí Emila Škody. Soutěž schválilo ve čtvrtek plzeňské zastupitelstvo a dnešním dnem (13. června) je oficiálně vyhlášená. Lhůta pro odevzdání soutěžních návrhů je stanovena na polovinu srpna. Na soutěž naváže zadání veřejné zakázky malého rozsahu. Ta by měla rozpracovat vítězný soutěžní návrh a zejména stanovit regulační podmínky pro novou zástavbu a řešení veřejného prostoru v  území. Hodnota následné zakázky nepřesáhne 500 tisíc Kč bez DPH.

náměstí Emila Škody - snímek řešeného území
„Cílem soutěže je najít co nejvyváženější řešení náměstí Emila Škody a jeho blízkého okolí s důrazem na doplnění zástavby a řešení dlouhodobě zanedbaného veřejného prostoru nedaleko centra,” vysvětluje ředitelka Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně Irena Vostracká.

Řešené území obdélníkového tvaru je vymezeno Husovou ulicí, stávající zástavbou navazující na Husovo náměstí, objektem bývalého generálního ředitelství Škodovky v Tylově ulici a křížením Tylovy ulice se Skvrňanskou. Všechny pozemky v řešeném území jsou ve vlastnictví města.

Soutěžní podmínky jsou dostupné na webových stránkách Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně.

Termíny

13. června 2014 — vyhlášení soutěže „Plzeň, náměstí Emila Škody“
11. července 2014 — termín pro zaslání písemných dotazů soutěžících k předmětu soutěže
18. července 2014 — termín pro zodpovězení písemných dotazů soutěžících
18. – 20. srpna 2014 — lhůta pro odevzdání soutěžních návrhů
27. – 29. srpna 2014 — hodnotící zasedání poroty
4. září 2014 — předběžné datum zveřejnění výsledků
0 komentářů
přidat komentář

Související články