ČZU plánuje postavit novou budovu za téměř 400 milionů korun

Vložil
ČTK
30.05.2014 14:45
Praha

Stávající budova Mezifakultního centra environment. věd ČZU v Praze (dokončená v únoru 2011); zdroj czu.cz
Praha - Česká zemědělská univerzita (ČZU) v Praze vypsala veřejnou zakázku na stavbu nové budovy Mezifakultního centra enviromentálních věd, zjistila ČTK z Věstníku veřejných zakázek. Sedmipatrový objekt, jehož součástí bude i podzemní podlaží, by měl celkem stát 394 milionů korun. Většina prostředků na výstavbu pochází z dotace ministerstva školství, podle tiskového mluvčího univerzity Josefa Beránka od státu ČZU získala 330 milionů. Dokončení je plánováno na listopad 2015.

    Nová budova bude situována do jihozápadní části univerzitního areálu v Suchdole a bude napojena na nynější budovu mezifakultního centra. "Stane se tak součástí vysokoškolského celku, se kterým vytvoří jeden stavební blok, s možností propojení tří budov 'suchou nohou'," řekl ČTK mluvčí.
    Nové prostory univerzita potřebuje především kvůli poptávce po nových studijních oborech na Fakultě agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů (FAPPZ) a na Fakultě životního prostředí (FŽP), řekl Beránek. Z nevyhovujících prostor by se do nové budovy měla přesunout Katedra kvality zemědělských produktů FAPPZ. Z univerzitního objektu v Kostelci nad Černými Lesy by se navíc měla stěhovat Katedra aplikované ekologie FŽP. V budově budou vedle učeben laboratoře.
    Další plánované investice podle mluvčího ČZU souvisejí s chystanými evropskými dotacemi pro pražské vysoké školy, jejichž přidělení by podle informací ČTK mělo být definitivně potvrzeno v průběhu června. Jde především o rekonstrukci dílen a laboratoří Technické fakulty a výstavbu Dřevařského pavilonu. Připravuje se rovněž výstavba Centra ekonomicko-manažerských studií, doplnil Beránek.
0 komentářů
přidat komentář