Chrudim připravuje rozsáhlou rekonstrukci smuteční síně

Vložil
ČTK
27.05.2014 21:30
Chrudim

Chrudim - Chrudim připravuje rozsáhlou rekonstrukci smuteční síně ve Škroupově ulici a jejího okolí. Budova je stará zhruba 30 let, není v dobrém stavu a nevyhovuje současným nárokům. Architekt Jan Třeštík, který je autorem původního projektu stavby, připravuje dokumentaci pro stavební povolení a rozpočet, řekl novinářům místostarosta Jan Čechlovský (ODS).
    "Barák je dožilý, je z půlky 80. let, technologicky nevyhovující. Dojde k rekonstrukci a dokonce k přístavbě kvůli rozšíření technologického zázemí. Je potřeba obnovit nástupní plochy do smuteční síně a zeleň a rozšířit parkoviště," uvedl Čechlovský.
    Radnice bude zvažovat, zda se bude na modernizaci podílet spolu s Technickými službami. Podle Čechlovského by bylo možné práce rozdělit do několika etap. Stavět by se mohlo začít příští rok.
    Součástí přestavby je dílčí rekonstrukce nynějších prostor a nová přístavba objektu. Drobnější změny jsou plánovány i v čekárně pro veřejnost, větší úpravy se týkají prostorů pro pozůstalé a částí, kam je situován hospodářský provoz. Řemeslníci by měli opravit také venkovní prostory přiléhající k budově. Celý návrh je koncipován tak, aby síň včetně přístavby tvořila jednotný výtvarně-architektonický celek.
    Před lety se náklady na modernizaci odhadovaly přibližně na 26 milionů korun. Nynější cena bude zřejmě kolem 20 milionů korun, snížit by ji měla soutěž na dodavatele stavby.
0 komentářů
přidat komentář

Související články