Opaky se přitahují - kombinujte!

Vložil
Tisková zpráva
13.05.2014 06:45
Jestliže si chcete pořídit nadčasovou originální koupelnu, jednoduše kombinujte. Nejnovější kolekce keramických obkladů vám dávají šanci a efektní výsledek vás překvapí.



Podle posledních trendů převládají v koupelnách neutrální barvy a imitace přírodních materiálů – dřeva, kamene a také betonu. Co by nemělo určitě chybět, jsou nevšední kombinace. Obecně se dá říct, že čím jsou tóny obkladů decentnější a méně výrazné, tím víc by se mělo pracovat s kontrastem, využívat jeho estetickou sílu – například, když se potkávají hladké a reliéfní povrchy, nebo různé velikosti obkladů.

Střídání malého a velkého formátu je zdánlivě banální, na druhou stranu maximálně efektní, série Unicolor.

Malý, nebo velký?... nejlíp společně!

Rozměry, které před pár lety snesly označení velké, jsou dnes střední. Trochu „vyrostla“ i tradiční mozaika na často používaný rozměr 5x5 cm. Formát dlaždic 30 x 60 cm dnes nikoho nešokuje, zájem poutá až velikost 60 x 60 cm. Značka RAKO s pomocí vyspělých, především digitálních technologií zvětšuje formáty, zároveň zdokonaluje povrchy dlaždic. Ať už se vám líbí minimalistický, či naopak zdobnější styl, široká moderní nabídka je uspokojující. Všechny nové série obsahují různé velikosti čtverců a obdélníků – stačí si vybrat a začít kombinovat.

Novinkou značky RAKO je formát dlouhého obdélníku 20 x 60 cm použitý celkem ve čtyřech kolekcích, série Porto.

Když použijete víc formátů v jedné místnosti, oceníte praktické i estetické výhody kombinace. Velký formát zajistí celistvost a elegantní vzhled, mozaika plochu příjemně osvěží, navíc s ní zvládnete bez problému obložit oblé hrany a niky.

Malá koupelna ve velkém formátu

Tvrzení, že do malé koupelny patří jenom malý rozměr obkladů, dávno neplatí. Nenechte se odradit a použijte i do malé místnosti některý z nabízených moderních formátů, například 30 x 60, či 60 x 60 cm. Počítejte ale s jedinou podmínkou, že podklad je nutné dobře připravit a vyrovnat.



Velký formát opticky zvětší prostor, protože pokládka s minimální tloušťkou spáry neruší hladkou plochu. Působí luxusnějším dojmem, umožní zvýraznit barvu a strukturu povrchu, což nahrává aktuální módě reliéfních povrchů, či imitací přírodních materiálů. Výhodou je, že kvalitní takzvaně kalibrované dlaždice se uplatní na podlaze i na stěně. Zabroušením hran vypálené dlaždice se eliminuje přirozené kolísání rozměrů keramiky a snižuje se tím rozměrová tolerance výrobků na minimum.

Malý formát – velký pomocník při dekorování
Dekorování je moderní, zábavné i dynamické a prostředků pro zvýraznění jednobarevné plochy je hodně. Dekorace jsou na první pohled střídmé a za každou cenu na sebe nepoutají pozornost. Jsou decentní, zároveň efektní. Když se rozhodnete dát do koupelny nějaký dekor, nečekejte už pestrobarevnou listelu s kytičkami, nebo jiným výrazným vzorem. Současné dekorace jsou totiž mnohem sofistikovanější.

Série Rock, u nových sérií se nejčastěji objevují mozaiky a řezané dekorace.

Mají stejnou barvu jako základní formát, nebo jsou takzvaně tón v tónu. Jednoduchou kombinací velkého a malého formátu zvládnete snadno dekorovat sami. Stačí kupříkladu vložit pruh mozaiky na stěnu z velkého formátu, mozaikou obložit vanu, nebo umyvadlo... Zajímavým prvkem jsou řezané dekorace. Když je použijete na plochu stěny, nebo její část, získáte dekoraci s efektem exkluzivní tapety.

Velké novinky
Značka RAKO vstoupila do letošní sezóny se čtrnácti novými sériemi, do nichž se promítly nejnovější interiérové trendy i rozmanité styly. Novinka, jež se absolutně trefila do trendů je Cemento. Podlahová kolekce, která se hodí i pro obklad stěn, připomíná matným povrchem a šedou barvou cementovou stěrku. Základní formáty 30 x 60 cm a 60 x 60 cm doplňují řezaná dekorace 30 x 60 cm a mozaika 5 x 5 cm.

Stejnou nabídku formátů objevíte v další „neutrální“ kolekci Stones – zdařilé imitaci napodobující pro změnu přírodní kámen.

I u ostatních sérií z moderních novinek RAKO máte před sebou volbu rozměrů, mozaiky, zajímavé řezané dekorace a také neomezený prostor pro kreativitu! Více na www.rako.cz
0 komentářů
přidat komentář

Související články