Architektonická soutěž o návrh – Centrum pro seniory v Táboře

Vložil
Tisková zpráva
28.04.2014 11:55
Město Tábor vyhlašuje architektonickou soutěž o návrh centra s domovem pro seniory v areálu bývalé zdravotnické záchranné služby před nemocnicí. Hlavní součástí centra bude domov pro seniory se zvláštním režimem, zejména pro klienty s Alzheimerovou chorobou, s kapacitou 44 lůžek. Dále bude předmětem návrhu domov s pečovatelskou službou pro 25 klientů, odlehčovací služby, denní stacionář a prostory pro poskytovatele sociálních služeb. Centrum by mělo poskytovat komplexní služby pro seniory "pod jednou střechou".
     Soutěž je vyhlášena jako projektová, veřejná anonymní, otevřená a jednokolová. Základními kritérii hodnocení návrhů je komplexní architektonická kvalita návrhu, ekonomická přiměřenost zvoleného řešení a kvalita dispozičního a provozního řešení. Předpokládané náklady na stavbu centra pro seniory činí 90 mil. Kč. Datum odevzdání soutěžních návrhů je stanoveno na 25. června. V průběhu července by mělo proběhnout hodnotící zasedání poroty, ve které zasedne starosta Jiří Fišer, místostarostka Olga Bastlová a architekti Irena Šestáková, Martin Pinc a Martin Kraus.
     Soutěžní podmínky a podklady jsou ke stažení na webových stránkách města Tábora www.taborcz.eu. Soutěž byla Českou komorou architektů schválena jako regulérní a je rovněž uveřejněna na webových stránkách www.cka.cz.

> http://www.taborcz.eu/dp/id_ktg=1854&p1=31690
0 komentářů
přidat komentář