Brněnská krajská pobočka Úřadu práce ČR má novou budovu

Vložil
ČTK
25.04.2014 12:25
Brno

Brno - Brněnská krajská pobočka Úřadu práce má novou budovu. Stojí nedaleko centra města vedle justičního areálu na Polní ulici. Budova stála 182 milionů korun, přes 100 milionů na stavbu šlo z fondů Evropské unie. Budovu dnes otevřeli zástupci úřadu za účasti premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD).

    Nová budova má částečně nahradit budovu na Křenové ulici, která potřebuje rekonstrukci. V novém pracovišti bude Úřad práce lidem pomáhat zejména s hledáním zaměstnání.
    Úřady práce ke konci měsíce evidovaly na jižní Moravě 73.200 nezaměstnaných. Od ledna se počet nezaměstnaných v kraji snižuje. Stále ale zůstává jedním z nejvyšších za posledních 20 let. Zaměstnání zde nemá 9,2 procenta práceschopných lidí.
    V Brně hledal Úřad práce vhodnější budovu od 90. let. Nutnost nových prostor potvrdil i přechod agendy nepojistných sociálních dávek z obcí na Úřad práce. Značně stoupl i počet klientů úřadu.
    "Nepříznivý vývoj nezaměstnanosti a postupné navyšování činností Úřadu práce způsobilo značné zhoršení komfortu práce s klienty v oblasti informačních, poradenských, školících a zprostředkovatelských služeb," uvedl Josef Bürger, který vede brněnskou pobočku úřadu.
    Podle náměstka ministryně práce a sociálních věcí Jana Marka lidé přivítají, že najdou služby Úřadu práce nyní na jednom místě. "Ze zkušenosti mohu potvrdit, že pro mnoho lidí je i samotné cestování na úřady poměrně finančně nákladné," uvedl Marek. Stát plánuje i rekonstrukci budovy na Křenové, kam pak přejde veškerá agenda dávek hmotné nouze. Dosud úřad působil v Brně na několika místech.
    Sobotka dnes v Brně uvedl, že úřady práce a politika zaměstnanosti jsou prioritou současné vlády. Brněnská novostavba je údajně i důkazem toho, že lze peníze z Evropské unie využít smysluplně a s efektem pro občany.
0 komentářů
přidat komentář

Související články