Český pavilon na Expo '05 v Japonsku vidělo už 1,5 milionu lidí

Vložil

NAGOJA/PRAHA - Český pavilon na světové výstavě Expo 2005 v Japonsku navštívilo již 1,5 milionu lidí. Překonaly se tak původní odhady celkové návštěvnosti české expozice na půlroční výstavě, která skončí za dva týdny. ČTK to dnes sdělila Martina Hončiková z kanceláře zabezpečující českou účast.
Na světovou výstavu v japonské prefektuře Aiči zamířilo podle internetových stránek výstavy celkem přes 19 milionů lidí. Do českého pavilonu tak podle propočtů míří každý dvanáctý člověk.
Generální komisař národní expozice Vladimír Darjanin připomněl, že další desetitisíce lidí zhlédly české doprovodné programy na výstavišti i jiných místech v Japonsku.
"Už nyní můžeme prohlásit, že česká účast na Expo 2005 s úspěchem a především se ctí reprezentovala ČR a celé její kulturní a historické bohatství," uvedl Darjanin.
Světová výstava, jejímž hlavním mottem je moudrost přírody, skončí 25. září. Na výstavě se představuje 124 států a osm mezinárodních organizací. Česká republika se představuje prostřednictvím originálního interaktivního pavilonu, kde si jednotlivé hudební a optické exponáty mohou lidé sami vyzkoušet.

> oficiální stránky www.expo2005.cz