Na Pankráci vznikne administrativní budova s názvem Parkview

Praha - Na Pankráci v Praze 4 má u ulice Pujmanové vyrůst další administrativní budova s názvem Parkview. Vyplývá to z dokumentace zařazené v rámci posuzování EIA, která hodnotí vliv stavby na životní prostředí. Dům má mít devět pater a oznamovatelem stavby je Skanska Epsilon Project Company, autorem je architekt Richard Meier, spolupracující architekt a generální projektant CUBOID ARCHITEKTI s.r.o.
    "Předmětem záměru je výstavba a provoz administrativní budovy s doplňkovou funkcí obchodů a služeb," píše se v materiálu s tím, že se bude jednat o nízkoenergetickou ekologicky úspornou budovu.
    Podle dokumentu má mít budova půdorysu písmene "U" devět nadzemních a tři podzemní podlaží. Na střeše bude terasa. V nadzemních podlažích má být 17.576 m² plochy a v podzemních 10.279 m² plochy. Přesně 13.112 m² bude mít rozměr administrativní plocha, obchodní bude měřit 442 m². Plocha restaurace včetně zázemí pak bude 647 m².
    Stavba by měla být zahájena podle předkladatele materiálu v říjnu 2014 a potrvá až do prosince 2015. Plně fungovat by měla začít od roku 2016 a podle předpokladu se do ní vejde 1630 zaměstnanců.
0 komentářů
přidat komentář