Zlíňané mohou na internetu ukázat na problematická místa ve městě

Zdroj
Jana Kuncová
Vložil
ČTK
12.03.2014 22:20
Zlín

Zlín - Obyvatelé Zlína se mohou na internetu vyjádřit k veřejným prostorám ve městě, které považují za problematické. Občanské sdružení aArchitektura přineslo do krajského města projekt nazvaný Městské zásahy. Jeho smyslem je, aby veřejnost a odborníci navrhli zlepšení v nevyhovujících lokalitách, řekl dnes novinářům předseda sdružení Michal Babic.
    Vznikla kvůli tomu internetová stránka www.mestskezasahyzlin.cz, do které mohou lidé přidávat své podněty. Oslovení architekti či urbanisté na ně pak mohou reagovat. "Cílem organizátorů je umožnit kriticky zhodnotit stávající veřejné prostory našeho města, přimět jeho obyvatele k zamyšlení nad místy, která denně užívají, a prostřednictvím navrhovaných řešení zahájit diskusi o změně daných míst," uvedl Babic.
    Zástupci města očekávají, že se dozvědí o zanedbaných místech nebo lokalitách, které jsou například málo uklizeny či málo zatravněné. "Omezení žádné nemáme. Koho třeba štve, že někde chybí chodník a musí pořád chodit v prachu nebo bahně, může nás nyní na toto místo upozornit. Městské zásahy budou pro nás velmi vítanou zpětnou vazbou," uvedl primátorův náměstek Jiří Kadeřábek (Zlínská volba). Město se pak podle něj v rámci finančních možností bude snažit hledat řešení.
    Lidé mohou své návrhy posílat do 18. dubna, již nyní jsou na stránce asi čtyři desítky návrhů. Projekt zakončí výstava zaslaných návrhů a vydání katalogu, v němž budou publikovány všechny návrhy. Výstava bude v květnu.
    Projekt Městské zásahy vznikl v roce 2007 v Bratislavě, poté se uskutečnil v Praze, Brně, Jablonci nad Nisou či Ostravě.
0 komentářů
přidat komentář

Související články