Rostislav Koryčánek: Prezentace architektury

Zdroj
FA VUT
Vložil
Tisková zpráva
05.03.2014 08:35
Všechny Vás srdečně zveme na přednášku Mgr. Rostislava Koryčánka: Prezentace architektury, která se uskuteční ve středu 5. března 2014 od 17:00 hodin v místnosti A118, FA VUT v Brně, Poříčí 5.

Přednáška bude rozdělena do čtyř tematických bloků:

era21 - Rostislav Koryčánek byl dlouholetým šéfredaktorem dnes již zavedeného časopisu Era21 a dodnes je členem jeho redakční rady. Představí počátky a souvislosti vzniku tohoto média, nechá nás nahlédnout do jeho zákulisí a připomene dnes již neexistující Vydavatelství ERA.

kulaté stoly - během svého stipendijního pobytu v Berlíně udržoval Rostislav Koryčánek kontakty s českou architektonickou scénou prostřednictvím kulatých stolů. První kulatý stůl se uskutečnil v Ostravě a věnoval se tématu Architektonického školství.

výstavy - výstava architekta Zdeňka Fránka představila v brněnském Domě umění jeho dosavadní tvorbu, hlavním tématem ale bylo to, co je architektonické práci nejvlastnější, a sice tvorba prostoru. Rostislav Koryčánek byl kurátorem této výstavy.

Jako ředitel Domu umění stál za projektem festivalu Sochy v ulicích. Plastiky ve veřejném prostoru navozují podle Koryčánka dialog mezi člověkem a prostorem samotným.

monografie - ze společné iniciativy Rostislava Koryčánka, grafika Ondřeje Doležala a architekta Josefa Pleskota se zrodila myšlenka vydat monografii Domy z meziprostoru u příležitosti Pleskotových 55. narozenin.
0 komentářů
přidat komentář

Související články