V bývalé tržnici v Moravské Třebové jednou možná bude park

Vložil
ČTK
07.02.2014 20:45
Moravská Třebová (Svitavsko) - V lokalitě bývalé tržnice v Moravské Třebové na Svitavsku by jednou mohla být odpočinková zóna. Město by tam jednou chtělo vybudovalo park, kavárnu, ale i parkovací místa. Studii už radnice má, nyní potřebuje od zastupitelů schválit peníze na zhotovení projektu. ČTK to dnes řekl starosta Miloš Izák (ČSSD).

    "Rozpočtovou položku na projekt se pokusíme schválit v březnu. Se studií zastupitele seznámíme, uvidíme, jak se k ní vyjádří," řekl Izák.
    Bývalá tržnice leží podél Komenského ulice, kousek od náměstí a pěší zóny v historické části města. Nedaleko jsou pozůstatky hradebního opevnění a volný prostor po zbourané školní jídelně. V lokalitě zatím živelně parkují auta, protože řidiči nechtějí využívat placené parkoviště u nedalekého supermarketu Bila.
    Vedle někdejší tržnice stojí dům se čtyřmi byty, který je v majetku města. Podle starosty by se musel obytný dům zbourat, ale nájemníkům by radnice nabídla náhradní bydlení.
    "Byla by to ale velká investice, která se uskuteční třeba do deseti let. Náhradní byty v současnosti nemáme, ale umíme to řešit," řekl Izák. Starosta dodal, že se nájemníci nemusejí obávat toho, že by je město v nejbližší době chtělo vystěhovat. Radnice chce mít jen připravený projekt, až na přestavbu lokality jednou budou peníze.
0 komentářů
přidat komentář