V Brně začala stavba nové budovy zdravotnické záchranné služby

Zdroj
Lenka Horáková
Vložil
ČTK
24.01.2014 11:10
Atelier 2002

Brno - Poklepáním základního stavebního kamene začala dnes v Brně-Černovicích stavba nového výjezdního stanoviště Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje (ZZS JmK). Hotová by měla být k poslednímu srpnu, informoval ředitel ZZS JmK Milan Klusák. Náklady na stavbu činí přes 40 milionů korun.
    "O změně koncepce zdravotnické záchranné služby jsme rozhodli už před třemi lety. Záchranáři mají v centru sto let starou budovu, ze které často vyjíždějí do plného provozu. Výstavba nového zázemí v Černovicích jim usnadní práci tak, aby se pomoc dostala ke každému občanovi nebo návštěvníkovi Jihomoravského kraje," řekl jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD). Zároveň připomněl, že už rok funguje nová budova v Bohunicích a vznikne ještě stanoviště v Ponavě.
    "V Bohunicích je veškerá naše administrativa a technické zázemí. V Černovicích bude stavba hotová na konci srpna tak, aby z ní na podzim mohly zasahovat dvě výjezdové skupiny s lékařem a jedna výjezdová skupina v denní i noční době," řekl Klusák. Kromě toho budou zdravotníci zajišťovat i leteckou záchrannou službu v nočních hodinách. "Vztahuje se to nejen na obyvatele Jihomoravského kraje, ale také pro kraj Olomoucký, Zlínský, Pardubický a Vysočinu," vyjmenoval ředitel záchranky.
    Objekt výjezdové základny bude jednoduchá dvoupodlažní budova ve tvaru kvádru na ploše více než 600 metrů čtverečních. Přípravné a stavební práce budou stát přes 40 milionů korun. Po dostavbě objektu v Černovicích je v plánu budova v Ponavě.


Doplněno redakcí Archiwebu; zdroj ZZS JmK:
Architektonické řešení a projektovou dokumentaci vypracovala firma Atelier 2002, s. r. o. Brno.
0 komentářů
přidat komentář