V centru Hradce Králové vznikne nový park Skleněnka

Vložil
ČTK
15.01.2014 21:30
Hradec Králové

Hradec Králové - Radnice Hradce Králové chystá výstavbu nového parku Skleněnka v centru města. Vznikne v nyní neudržo- vaném vnitrobloku domů v sousedství obchodního domu Tesco poblíž známé Skleněné věže. Městská rada už schválila vypsání tendru na dodavatele stavby. Náklady se odhadují na 5,5 milionu korun, většinu by měla uhradit dotace z fondů Evropské unie. ČTK to dnes řekl náměstek primátora Jindřich Vedlich (TOP 09).
    Samotná stavba parku by měla začít letos. Pokud vše půjde hladce, hotovo by mělo být ještě letos, nejpozději však do poloviny roku 2015. "Park v blízkosti loni opravené Dukelské ulice a náměstí 28. října by měly využívat hlavně matky s dětmi," řekl Vedlich. Park dostane vedle laviček a nové zeleně také dětské hřiště, vodní herní atrakci či hřiště na petanque.
    Vybudování parku Skleněnka radnice připravuje několik let a původně měl mít park zhruba dvojnásobný rozsah. Kvůli nevyřešeným majetkovým vztahům v celém území radnice zatím uskuteční jen polovinu zamýšleného projektu, a to na pozemcích, které patří městu.
    Do obnovy zeleně a budování parků dává radnice desítky milionů korun. Loni město dokončilo rozsáhlou rekonstrukci Šimkových sadů za zhruba 60 milionů korun. Součástí stavby bylo odbahnění rybníčku, přestavba původního objektu rotundy, ve které vzniklo zázemí pro občerstvení, či vybudování nových cest a úprava zeleně. V parku vznikla také dvě dětská hřiště.
0 komentářů
přidat komentář

Související články