Radní výjimku pro olympijský park neprojednávali, nepotřebuje ji

Vložil
ČTK
14.01.2014 20:20
Praha

Praha - Rada hlavního města dnes neprojednala výjimku ze stavební uzávěry na Letné kvůli stavbě olympijského parku. Důvodem je, že povolení Český olympijský výbor (ČOV) vzhledem k povaze staveb nepotřebuje. Po jednání rady to řekl primátor Prahy Tomáš Hudeček (TOP 09). Příprava parku začala na Letné na počátku minulého týdne. Práce kontrolovali i úředníci ze stavebního úřadu Prahy 7 kvůli podezření, že se jedná o černou stavbu. Žádné pochybení ale nenašli.
    Bod o výjimce ze stavební uzávěry byl původně na dnešní jednání rady zařazen, nakonec byl ale stažen, protože se prý ukázalo, že dané povolení není třeba. Dočasné stavby mohou na Letné vzniknout podle výjimky ze stavebního zákona, na základě kterých se povolují třeba cirkusy nebo dočasná jeviště. Již minulý týden Strana zelených uvedla, že podle nich je daná stavba pro takovou výjimku příliš rozsáhlá.
    V parku budou moct fanoušci sledovat na velkoplošných obrazovkách olympijská vystoupení českých sportovců. Zároveň pro ně budou připravena sportoviště, na kterých si budou moct některý z olympijských sportů vyzkoušet.
    Stavební úřad začal ve čtvrtek přezkoumávat, zda je výstavba legální. Měl totiž podezření, že jde o takzvanou černou stavbu. Úředníci ale po kontrole na místě a po podání vysvětlení od organizátorů rozhodli, že ČOV povolení od stavebního úřadu nepotřebují a ve stavbě mohou pokračovat.
    Organizátoři od počátku jakákoli pochybení odmítají. Potřebná povolení prý mají od dalších úřadů. Uvedli, že mají k dispozici výpůjčku území, výjimku z ochrany zeleně a k vjezdu vozidel, souhlas se záměrem rady hlavního města nebo záštitu primátora.
    Olympijský park Soči - Letná 2014 má být připraven 6. února, tedy den předtím, než začnou zimní olympijské hry v ruské Soči. V areálu budou dvě hokejová kluziště, velká bruslařská ledová plocha, hřiště na curling či laserová střelnice pro biatlon. Během olympiády budou atrakce patřit dopoledne dětem. Odpoledne přijdou na řadu velkoplošné obrazovky a informační displeje, fanoušci budou také moci díky telemostům pokládat sportovcům v Soči otázky.
    Celý areál bude osvětlený a ČOV společně se svými partnery bude stát zhruba 80 milionů korun.
3 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
zajímavě využité peníze
Pražák z okolí Letné
15.01.14 09:06
Využité peníze?
Nepražák z okolí Prahy
20.01.14 09:42
peníze
Nepražák z Prahy
20.01.14 11:25
zobrazit všechny komentáře

Související články