Karviná chce podpořit výstavbu ve městě, dá lidem peníze

Zdroj
Martina Kubíčková
Vložil
ČTK
29.05.2006 12:20
Ostrava

Ostrava - Karviná chce podpořit bytovou výstavbu na území města, přispěje proto lidem na budování infrastruktury. Peníze lze získat buď na jeden nový rodinný dům nebo na bytový dům s minimálně čtyřmi byty, řekl dnes ČTK mluvčí karvinského magistrátu Jaroslav Nakládal.

Příspěvek zájemci získají z městského rozpočtu. Město na tyto účely vyčlenilo celkem 6,5 milionů korun. Výše příspěvku je 30 procent z vynaložených nákladů na infrastrukturu, maximálně však žadatel může dostat 150.000 korun.
Podle Nakládala město lidem přispívá ze dvou důvodů. Chce podpořit výstavbu na svém území a také usnadnit investice lidem například v místech, kde infrastruktura není dobudována. Mluvčí dodal, že město tímto způsobem přispívá lidem druhým rokem. "Zájem lidí určitě je," uvedl Nakládal.
Stavitelé rodinných nebo bytových domů musejí město o příspěvek požádat prostřednictvím písemné žádosti. Formulář je k dispozici na elektronické úřední desce a na internetových stránkách města www.karvina.org, případně jej zájemci mohou získat přímo na odboru správy majetku. Žádosti je nutné podat do konce září, peníze pak budou mít k dispozici ještě do konce letošního roku.
0 komentářů
přidat komentář