Twinson Terrace Massive zvládne i oblé křivky

Vložil
Tisková zpráva
09.12.2013 13:50
Kompozitní materiál Twinson si získal své zákazníky díky vynikajícím vlastnostem. Nejčastěji se používá při stavbě teras, obložení bazénů nebo pro výstavbu plotů. Nyní je na trhu varianta Massive, která rozšiřuje možnosti využití tohoto materiálu v exteriéru, protože hravě zvládne i zaoblené tvary.

Kompozitní materiál Twinson se vyznačuje dlouhou životností, minimálními nároky na údržbu a přírodním vzhledem. Vyrábí se ze dřeva s certifikací PEFC a z PVC. Obě složky jsou zastoupeny jedna ku jedné, a tímto vyváženým poměrem tak kompozit získává výhody a ty nejlepší vlastnosti obou z nich, tzn. přírodní vzhled a hřejivý pocit ze dřeva a současně trvanlivost PVC i s jeho minimálními nároky na údržbu. Ve výčtu dobrých vlastností však můžeme pokračovat: je stoprocentně recyklovatelný, voděvzdorný, nekroutí se ani se neštěpí a snadno se s ním pracuje. Kvalitu kompozitního materiálu Twinson od společnosti Inoutic dokládají také výsledky zkoušek, certifikáty a hygienické atesty.

Flexibilní, variabilní a téměř s neomezenými možnostmi
Terasový systém Twinson byl dosud v nabídce ve dvou variantách – Twinson O-Terrace, často využívaný pro stavbu menších teras, a Twinson O-Terrace+ pro realizaci větších ploch.

Nyní tuto dvojici doplňují masivní desky Twinson Terrace Massive, které jsou uvnitř plné a použitelné z obou stran, přičemž každá strana má odlišný vzhled. Svou flexibilitou jsou robustní desky Massive ideální k obložení bazénů nebo pro vybudování teras v nejrůznějších tvarech. „Je to dáno tím, že na rozdíl od jiných desek z materiálu Twinson nemá Terrace Massive žádné duté komory. Desky jsou plné v celém objemu, proto se mohou oříznout do libovolných tvarů a rozměrů,“ říká Petr Klaban ze společnosti Inoutic, „velmi vhodné jsou zejména pro oblé tvary a plochy u již zmiňovaných bazénů, na které jsou kladeny velmi vysoké nároky.“ Současně není nutné použít zakončovací profil, protože desky jsou nejen plné, ale i stejnobarevné.

Nejširší výběr barev
Speciální otočná svorka umožňuje montovat desky v jakémkoli úhlu ke spodní konstrukci, což architektům nebo stavebníkům dává velkou svobodu při návrhu a realizaci teras, záhonů, obložení bazénů a jiných zahradních prvků. Velmi kreativně se dá využít i rozdílný design na každé straně desky – na jedné je drážkovaný, na druhé zcela hladký –, stejně jako osm barevných odstínů (lékořice, lískový ořech, kůra, rašelina, meruňka, oliva, kámen, vlašský ořech). Tak široká barevná nabídka je na trhu ojedinělá.

Technické parametry materiálu Twinson Terrace Massive
  • Palubky v délce 4 m a šířce 140 mm (užitná šířka 145 mm)
  • Nosnost: 1 400 kg/m2 při plošném zatížení
  • Montáž s použitím systému skrytých spon
  • Roztažnost pouhé 2 mm na metr (= o 50 % menší než u standardních produktů)
  • Velikost spár pouze 4,5 mm
  • Tři typy hliníkových profilů pro podkladovou konstrukci: možná samonosná konstrukce pro plovoucí pokládky
  • K dostání extra nízký hliníkový nosný profil s montážní výškou 16 mm – ideální pro rekonstrukci balkónů a teras
  • Plynule nastavitelné nožky pro vyrovnávání výškových rozdílů (30 až 190 mm)
  • Třída odolnosti proti uklouznutí R12
  • Třída odolnosti proti vzplanutí B
  • Odolný proti působení hmyzu
  • Odpuzuje vodu
  • Mimořádná životnost
Díky vystavení venkovním vlivům materiál Twinson postupně získává přírodní patinu. Nevyžaduje ani pravidelné natírání nebo moření. Desky nepraskají, neoddělují se z nich třísky, netvoří se na nich plíseň a jsou odolné proti hmyzu. V případě ušpinění je stačí jednoduše očistit tlakovým čističem. Pro venkovní realizace teras a zahrad je tedy materiál Twinson ideálním řešením. Více informací naleznete na www.inoutic.cz.
0 komentářů
přidat komentář